30 septembrie 2022
16.7 C
București

Madridul și mai multe zone de la periferia sa sunt obligate de guvernul spaniol să intre în carantină

De citit...

Creșterea cazurilor de infectări cu noul coronavirus obligă statele europene să ia măsuri extreme. Guvernul spaniol a încheiat un acord privind extinderea măsurilor de combatere a COVID-19, deja în vigoare în anumite zone ale regiunii Madrid, la întreaga capitală şi la mai multe municipalităţi de la periferia sa.

În urma acestui acord, regiunile vizate sunt obligate să intre în carantină.

Salvador Illa, ministrul spaniol al sănătății, a spus că s-a ajuns la acest acord după ce a fost aprobat cu o majoritate largă de către regiuni, care sunt competente să decidă în materie de sănătate.

Măsurile impuse de acord trebuie să fie aplicate după publicarea decretului în Jurnalul Oficial, în zilele următoare.

Capitala Spaniei se află într-o situație dificilă, în condițiile în care 43.7% din cazurile noi înregistrate în această țară au fost identificate în Madrid.

Acordul anunţat prevede în special interdicţia de a părăsi Madridul pentru cei peste trei milioane de locuitori ai săi, cu excepţia unor motive specifice, cum ar fi mersul la serviciu, la medic sau dusul copiilor la şcoală.

Nouă municipalităţi de la periferia capitalei vor fi, de asemenea, afectate de aceste restricţii.

Măsurile prevăd, de asemenea, o rată de ocupare plafonată la 50% în hoteluri şi restaurante şi închiderea acestora la ora 23.00.

Autor: Ioana Andrei
Foto: Pixabay.com
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img