6 decembrie 2022
3.9 C
București

„Lucia di Lammermoor”, în regia lui Andrei Șerban, și baletul „Corsarul”, în prima săptămână din stagiunea ONB

De citit...

Prima săptămână din noua stagiune a Operei Naționale București propune spectatorilor opera „Lucia di Lammermoor” de Gaetano Donizetti, în regia lui Andrei Șerban, și baletul „Corsarul” de Adolphe Charles Adam, în coregrafia lui Vasily Medvedev.

Sâmbătă, 8 octombrie, ora 18:30, vă așteptăm la spectacolul cu opera „Lucia di Lammermoor” de Gaetano Donizetti. Bazată pe romanul lui Walter Scott, „Bride of Lammermoor”, opera lui Donizetti redă povestea de dragoste tulburătoare a Luciei, sora Lordului Enrico Ashton, obligată de acesta să se căsătorească pentru a salva onoarea familiei. Pentru această reprezentație, tenorul Florin Guzgă va fi invitat în rolul Sir Edgardo di Ravenswood. Conducerea muzicală îi va aparține maestrului Ciprian Teodorașcu.

Duminică, 9 octombrie, ora 18:30, are loc spectacolul de balet „Corsarul” de Adolphe Charles Adam, o poveste de dragoste transpusă în balet, un spectacol deosebit de solicitant, atât din punct de vedere tehnic, cât și interpretativ. ,,De-a lungul ultimilor ani, în lumea baletului interesul pentru dansul clasic a crescut în mod evident. Atmosfera de sărbătoare și frumusețea acestui stil sunt mereu prezente în spectacol. Publicul este încântat de puritatea și fragilitatea baletului clasic ca și de uimitoarele performanțe și abilități ale balerinilor formați în ultimii ani. Limbajul coregrafic este unul ușor de înțeles de către public. ,Corsarul care are deja 150 de ani de când este dansat a rămas pe gustul spectactorilor îndrăgostiți de baletul clasic.” – Coregraful Vasily Medvedev despre actuala montare de pe scena ONB.

  • Bilete pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.
  • Sponsori: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, BCR, Leonidas
  • Parteneri: Pop Cola, Phoenixmedia, Euromedia, Cocor, Băneasa Shopping City, Sansha, Hotel Ambasador
  • Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Actualități, RFI România, Romantic FM, Radio Seven, Radio Itsy Bitsy, România TV, Kanal D, Zile și Nopți, Agerpres, Spot Media, Ziarul Metropolis, News București, Q Magazine, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei, București Business, Reușita.ro, 9am.ro., Kudika, Garbo, QuickNews, a7tv, Mediatrust
Foto: ONB
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Combinatul siderurgic din Galaţi investește 18,3 milioane lei în Furnalul 5

Combinatul siderurgic din Galaţi pune în amplicare un amplu program de investiții care vizează Furnalul 5. Valoarea proiectului se ridică la suma de 18,3...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img