27 septembrie 2022
16.2 C
București

Londra impune noi restricții menite să limiteze răspândirea cazurilor de COVID-19

De citit...

Matt Hancock, ministrul britanic al sănătății, a anunțat că Londra şi mai multe comitate învecinate trec la nivelul maxim de restricţii antiepidemice. Noile măsuri sunt valabile începând de miercuri și prevăd închiderea barurilor și restaurantelor și limitarea și mai mult a socializării.

Școlile vor rămâne deschise. Totuși, Greenwich şi Islington, două subdiviziuni administrative londoneze, au decis închiderea unităților de învățământ.

Am observat în ultima săptămână o creştere foarte puternică, exponenţială, a virusului la Londra, Kent, în părţi din Essex şi Hertfordshire. Nu ştim cât de mult aceasta este din cauza noii variante (de SARS-CoV-2), dar, indiferent care ar fi cauza, trebuie să acţionăm rapid şi decisiv”, a explicat ministrul Sănătății.

Mai mult, el a anunțat că, în ultimele zile, au fost descoperite peste o mie de cazuri asociate unei „noi variante” a coronavirusului SARS-CoV-2. Cele mai multe astfel de cazuri au fost identificate în partea de sud a ţării, unde această mutaţie ar putea avea o legătură cu creşterea numărului de îmbolnăviri.

Am identificat o nouă variantă de coronavirus, care ar putea fi asociată cu răspândirea rapidă în sud-estul Angliei. Analizele iniţiale sugerează că această variantă creşte mai repede decât variantele existente. Trebuie să subliniez în acest stadiu că deocamdată nu există nimic care să sugereze că ar fi mai probabil ca această variantă să provoace o afecţiune gravă, iar ultimele date clinice arată că este foarte improbabil ca această mutaţie să nu răspundă unui vaccin”, a precizat oficilul britanic.

Autor: Ioana Andrei
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img