1 iulie 2022
36.3 C
București

Lockheed Martin pregătește investiții în industria aeronautică din România

De citit...

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, și cei doi vicepreședinți ai companiei Lockheed Martin, Ray Piselli și Dennis Goege, au semnat miercuri scrisoarea de intenție prin care firma americană își exprimă disponibilitatea de a încheia parteneriate cu statul român pentru investiții în industria aeronautică din România.

Am semnat astăzi o scrisoare de intenție, un document prin care una dintre cele mai mari companii din industria aeronautică din lume îți reconfirmă interesul pentru viitoare parteneriate sau proiecte cu statul român. Lockheed Martin este implicat de 25 de ani în diverse proiecte în România, tocmai de aceea semnarea acestei scrisori consolidează parteneriatul nostru. Vă mărturisesc, am discutat cu cei de la Lockheed Martin și cu franchețe le-am expus disponibilitatea Ministerului Economiei de a discuta despre colaborări care să se reflecte în economia României. Îmi doresc să văd cât mai repede Centrul Regional de Echipare şi Întreţinere a Elicopterelor Black Hawk, pentru Europa Centrală, aici în România și să discutăm despre lucruri concrete”, a spus ministrul Spătaru.

În aceeași măsură cei doi vicepreședinți Lockheed Martin și-au exprimat disponibilitatea pentru demararea de proiecte, dar și identificarea de noi oportunități de dezvoltare.

Obiectivul nostru este să identificăm noi sfere de cooperare, în afară de inițiativele deja anunțate precum Romaero și Aerostar, inclusiv în sectorul noilor tehnologii, cum ar fi inteligența artificială și sistemele aeriene fără echipaj, printre altele”, a declarat Ray Piselli, Vicepreședintele Lockheed Martin.

Cu prilejul vizitei la BSDA, Florin Spătaru a precizat că investițiile în dezvoltarea de capabilități în industria de apărare trebuie să urmărească și componenta de cercetare și inovare: Ministerul Economiei promovează investițiile care vor impulsiona proiecte-cheie colaborative la scară largă în materie de dezvoltare a capabilităților, stimulând totodată inovarea în domeniul apărării.

La expoziţia Black Sea Defense & Aerospace 2022 (BSDA), compania americană Lockheed Martin a expus un simulator pentru aeronava de generaţia a V-a F-35 Lightning II.

Lockheed Martin este una dintre cele mai mari companii din industria aerospațială și de securitate și de tehnologii din lume și unul dintre cei mai mari contractanți de apărare din lume.

Autor: Ioana Galeș
Foto: Ministerul Economiei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole