1 octombrie 2023
19.1 C
București

Lei salvați din Ucraina și adăpostiți temporar în Grădina Zoologică din Târgu Mureș s-au mutat în SUA

Lei salvați din Ucraina și adăpostiți temporar în Grădina Zoologică din Târgu Mureș vor avea domiciliul permanent într-o rezervație de circa 500 hectare din statul Colorado, SUA.

Leii care au fost salvați din zona de război la începutul anului au fost găzduiți temporar de către Grădina Zoologică din Târgu Mureș până la momentul la care Fundația Wildlife din Africa de Sud a reușit să procure toate documentele și banii necesari pentru transportarea felinelor în noul lor habitat.

În multe cazuri de salvare a animalelor sălbatice tipurile de formațiuni necesare pentru transport și tranzit pot dura de la luni de zile la doi ani și jumătate, dar având în vedere circumstanțele speciale – animalele provenind dintr-o zonă aflată în război – precum și profesionalismul și mobilizarea organizațiilor implicate în această acțiune, timpul necesar în acest caz a fost scurtat la  doar patru luni.

Transbordarea leilor în cuști speciale a fost făcut sub supravegherea lui Lionel de Lange, președintele Fundației Wildlife, cu sprijinul specialiștilor de la Grădina Zoologică din Târgu Mureș.

Felinele au fost pregătite pentru drum și sedate de către doctorul veterinar  Borka-Vitális Levente.

Autor: Filip Denis
Foto: Grădina Zoologică din Târgu Mureș
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei