1 octombrie 2023
19.1 C
București

Lansare de carte la Muzeul Țării Crișurilor

Muzeul Țării Crișurilor organizează marți, 25 ianuarie 2022, lansarea cărții Tezaurul de monede dacice de la Feniș (jud. Arad). Studiul ștanțelor aplicat monedelor de tip Mit Bartkranzavers/Toc-Chereluș, care va avea loc de la ora 12.00, la sediul instituției din Str. Armatei Române nr. 1/A.

Volumul a fost publicat la finalul anului 2021, la Editura Mega din Cluj-Napoca, cu sprijinul financiar al Complexului Muzeal Arad și al Consiliului Județean Arad, și îi are ca autori pe Corina Toma, numismat la Muzeul Țării Crișurilor, și Florin Mărginean, în prezent arheolog la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca. Cartea a fost prefațată de dr. Theodor Isvoranu, cercetător științific la Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” al Academiei Române din București, în opinia căruia „acest studiu monografic al tezaurului de la Feniș (…) este o realizare de excepție pentru numismatica din România, o contribuție de certă importanță pentru cercetarea prezenței monetare nord-dunărene în complicata perioadă a ultimului veac al erei precreștine”.

Invitat special la eveniment este profesorul emerit dr. Radu Ardevan de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, care, în calitate de specialist în numismatică antică, va face prezentarea cărții. De asemenea, va fi prezent și Florin Mărginean, coautorul volumului.

Foto: Muzeul Țării Crișurilor

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei