25 septembrie 2022
24.5 C
București

La jumătatea lunii aprilie, IATA va lansa permisul de călătorie digital

De citit...

Permisul de călătorie digital va deveni o realitate la jumătatea lunii aprilie, atunci când Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA) va lansa acest instrument pe o platformă Apple. Documentul va include rezultatele testelor COVID-19 şi certificatele de vaccinare, ceea ce va ajuta la facilitarea călătoriilor internaţionale.

Permisul de călătorie digital, în prezent în fază de testare, fusese planificat să fie lansat la finalul lunii martie.

Vicepreşedintele regional al IATA pentru Africa şi Orientul Mijlociu, Kamil Alawadhi, a declarat miercuri că se aşteaptă la lansarea pe platforma Apple în jurul datei de 15 aprilie, şi ulterior pe o platformă Android.

Compania aeriană Virgin Atlantic a anunţat vineri că va testa aplicaţia IATA pe ruta sa de la Londra către Barbados din 16 aprilie.

Permisul IATA de călătorie va ajuta la facilitarea călătoriilor punând rezultatele testărilor pentru COVID-19 şi certificatele de vaccinare într-un format digital, ceea ce va accelera procesul de check-in.

Campania de vaccinare a sporit speranţele că vor fi permise mai multe călătorii, dar IATA susţine că statele trebuie să emită o dovadă digitală pentru a permite efectuarea călătoriilor.

IATA reprezintă aproximativ 290 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 82% din traficul aerian mondial.

Autor: Mihai Colț
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img