7 decembrie 2021
3 C
București

La intrarea în centrele comerciale este obligatorie verificarea certificatului verde

De citit...

Hotărârea de Guvern prin care accesul în mall-uri și centre comerciale se face doar pe baza verificării certificatului verde a fost publicată în Monitorul Oficial.

La mall-uri, la intrare, la centrele comerciale, este obligatorie verificarea certificatului verde, vaccinat sau trecut prin boală, se va permite accesul prin excepţie în centrele şi parcurile comerciale al persoanelor care se deplasează la centrele de vaccinare în vederea administrării unei doze de vaccin şi numai dacă sunt stabilite culoare dedicate şi controlate prin intrare, deplasare şi ieşire din mall”, a explicat secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

Aceeaşi excepţie se aplică în cazul mall-urilor care au în incintă spaţii de servicii publice, administrative, cum sunt cele pentru paşapoarte. „Acolo se poate intra cu test valabil şi cu dovada programării la centrul de paşapoarte sau la centrul de servicii comunitare care există în interiorul mall-ului”, a spus Arafat.

Guvernul a mai decis că accesul la cazare în hoteluri, pensiuni şi alte structuri de primire turistice se va face doar pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală.

Autor: Ioana Galeș
Foto: Arhiva Ordinea Zilei

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img