30 septembrie 2022
15.2 C
București

La alții se poate. Ungaria a început să producă pe plan intern medicamentul antiviral Remdesivir

De citit...

Ungaria, țara vecină, a început să producă pe plan intern medicamentul antiviral Remdesivir, folosit pentru tratarea COVID-19. Tratamentul este fabricat de compania farmaceutică ungară Richter, care în etapa inițială a produs doze suficiente pentru circa 250 de pacienţi.

Ministrul ungar al inovaţiei şi tehnologiei, Jozsef Bodis, a anunțat că până la sfârşitul lunii octombrie vor fi produse doze pentru tratamentul a mai mult de 800 de pacienţi. Guvernul de la Budapesta a contribuit cu 400 de milioane de forinţi (1,1 milioane de euro) la producţia acestui medicament de către compania Richter.

Oficialul a mai spus că, în Ungaria, este în curs și producţia antiviralului Favipiravir. Comisia Europeană a anunţat miercuri că a convenit cu societatea farmaceutică americană Gilead achiziţia a 20.300 de doze suplimentare de Remdesivir, suficiente pentru circa 3.400 de pacienţi, încercând astfel să acopere deficitul în aprovizionarea cu acest medicament antiviral cu care se confruntă statele Uniunii Europene.

Comisia Europeană achiziţionează acest medicament de la compania Gilead în mod centralizat şi gestionează distribuirea lui către statele membre ale UE. În luna iulie a fost achiziţionată o cantitate suficientă pentru tratarea a 30.000 de pacienţi COVID-19, dar mai multe state europene au anunţat recent că au nevoie de doze suplimentare.

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img