27 septembrie 2022
16.2 C
București

Kaavan, cel mai singuratic elefant din lume, are șansa la o viață nouă

De citit...

Pe Kaavan, un elefant asiatic de peste 30 de ani, oamenii l-au cunoscut drept cel mai singuratic elefant din lume. Povestea sa a impresionat tot mapamondul și a dat naștere demersului „libertate pentru elefantul Kaavan”.

Iar atunci când oamenii se unesc apar adevărate minuni care pot schimba destine. În cazul lui Kaavan așa s-a întâmplat, acesta primind o nouă șansă la o viață normală. Organizaţia pentru protecţia animalelor Four Paws a anunțat că Kaavan urmează să fie mutat, în luna noiembrie, la un sanctuar cambodgian.

Timp de trei decenii, Kaavan a trăit în condiţii extrem de precare, adesea în lanţuri, într-o mică incintă a grădinii zoologice Marghazar din Islamabad. El a ajuns în Sri Lanka în 1985, atunci când avea doar un an.

Situația elefantului asistic a atras atenția comunității internaționale, care s-a implicat în salvarea lui. Una dintre vedetele impresionate de soarta sa a fost cântăreața Cher.

Timp de aproape patru ani, activiștii pentru protecția animalelor s-au luptat pentru salvarea lui  Kaavan, iar acum Four Paws a început demersurile pentru transferul elefantului.

Aranjamentele de călătorie includ punerea la dispoziţie a unei aeronave adecvate, în contextul în care cuşca de transport a acestuia, în curs de construire, cântăreşte peste 5 tone şi are o înălţime de 3 metri.

Veterinarii de la Four Paws au evaluat sănătatea fizică şi emoţională a lui Kaavan pentru a vedea dacă acesta este apt pentru o călătorie cu avionul şi suficient de stabil pentru o viaţă nouă alături de alţi elefanţi.

Sanctuarul cambodgian a fost ales deoarece găzduieşte peste 80 de elefanţi şi beneficiază de serviciile unor specialişti în creşterea pachidermelor.

Autor: Isabela Nicolescu
Foto: Free Kaavan the Elephant

 

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img