2 aprilie 2023
9.1 C
București

Jaf de milioane de euro. Monede celtice din aur au fost furate dintr-un muzeu din Germania

Mai multe artefacte din aur, din perioada celtică, au fost furate dintr-un muzeu din oraşul german Manching, situat în Bavaria Superioară. Valoarea pagubei este de mai multe milioane de euro.

Poliția bavareză a anunțat că hoţii au pătruns în Muzeul Celţilor şi Romanilor în noaptea de luni spre marţi şi au furat obiectele din aur.

Angajaţii muzeului din Manching au descoperit dimineaţa că „vitrina a fost spartă” şi au constatat dispariţia comorii.

Herbert Nerb, primarul din Manching, consideră că dispariţia comorii este un „dezastru total” pentru oraşul bavarez. Edilul a menţionat că hoţii au tăiat cablurile pentru a zădărnici măsurile de securitate şi pentru a putea acţiona, afirmaţie neconfirmată de poliţişti.

Cele 450 de monede de aur au fost descoperite în Manching, un oraş din apropiere de Ingolstadt, în 1999. A fost cea mai mare descoperire a unor obiecte de aur din perioada celtică realizată în secolul trecut. Obiectele au fost expuse publicului începând din 2006.

Zona a fost cândva locul unei mari aşezări celtice cunoscute sub numele de Oppidum von Manching. Arheologii continuă să exploreze activ regiunea considerată de biroul bavarez pentru conservare istorică unul dintre cele mai importante situri arheologice de la nord de Alpi.

Autor: Corina Gheorghe
Foto: Arhiva Ordinea Zilei

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei