30 septembrie 2022
16.7 C
București

Italia intră în carantină

De citit...

Italia intră în carantină, începând de joi, ora locală 22.00. Premierul Giuseppe Conte a semnat un decret ce instaurează carantina pe întreg teritoriul naţional.

Actul aprobat de șeful guvernului italian prevede că cele 20 de regiuni ale Italiei vor fi împărţite, în trei zone – verde, portocaliu şi roşu – în funcţie de gravitatea situaţiei epidemiologice şi în care vor fi aplicate măsuri mai mult sau mai puţin restrictive.

La nivel naţional, va fi impusă o restricţie de circulaţie de la 22.00 la 5.00 dimineaţă şi nu se va putea circula în această perioadă decât din motive legate de muncă sau de sănătate ce trebuie justificate. Liceele vor trebui să treacă la educaţie de la distanţă, iar muzeele vor fi închise.

De asemenea, centrele comerciale vor fi închise în weekend sau de sărbători. În plus, transportul public nu va putea accepta mai mult de 50% din capacitatea totală a pasagerilor.

Prima ţară europeană afectată de epidemia de COVID-19, în februarie, Italia a înregistrat peste 39.000 de decese dintr-un total de peste 750.000 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

Autor: Isabela Nicolescu
Foto: Pixabay.com

 

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img