Home Actualitate Locale Invitație la teatru

Invitație la teatru

Pe lângă spectacolele care au loc săptămânal la sediul Teatrului Anton Pann și celelalte activități care se desfășoară aici, luna februarie aduce la Râmnicu Vâlcea, nume importante din lumea culturii în vederea vizionării a trei spectacole care au intrat în atenţia juriului de selecţie al premiilor UNITER.

La reprezentațiile din 2 și 3 februarie, când pe scena Teatrului Anton Pann se vor juca spectacolele: de Richard Nash, regia Vlad Cristache, de Zoltán Egressy, regia Tavi Costin și „Iona” de Marin Sorescu, regia Mateea Marin, vor fi prezenți: Doru Mareș (critic de teatru), Maria Miu (scenograf), Victor Scoradeț (critic de teatru), Iris Spiridon (regizor) și Carmen Stanciu (teatrolog), personalități ce alcătuiesc juriul de nominalizări pentru cea de-a XXXI-a ediție a Galei Premiilor UNITER

Pe parcursul anilor, Teatrul Anton Pann a avut patru prezențe la Gala Premiilor UNITER (Oscarul Teatrului românesc).

  • 2020- Cătălin Andrei nominalizat la Gala Premiilor UNITER  categoria „Cel mai bun actor în rol secundar” pentru rolurile pe care le-a făcut în spectacolul „Emisie: Titanic Vals”, după Tudor Mușatescu, regia Matei Lucaci-Grunberg.
  • 2015- Ciprian Nicula, nominalizat la Gala Premiilor UNITER  pentru rolurile din spectacolul „Esti un animal Viscovitz!” de Alessandro Boffa, adaptarea scenică și regia Tudor Lucanu.
  • 2013-  Vlad Bîrzanu, nominalizat la Gala Premiilor UNITER pentru rolul Flaut, spectacolul „Visul unei nopţi de vară”, de William Shakespeare, regia Botos Bálint.
  • 2012- Cătălin Vieru nominalizat la Gala Premiilor UNITER  pentru rolul Hlestakov, „Revizorul” de Gogol, regia Vadas Laszlo.

Pentru că au început repetițiile la un nou spectacol, luna februarie se va încheia cu o nouă premieră, un spectacol în regia lui Vlad Trifaș- „Omul care mănâncă lumea”.

  • Joi 2 februarie, ora 18.00 – „Omul care aduce ploaia”;
  • vineri, 3 februarie, ora 11.00 – „Portugalia”
  • și tot vineri, 3 februarie, ora 15.00- „Iona”.
Autor: Bella Steriadis
Foto: Teatrul Anton Pann

 

 

Exit mobile version