Home Life Film Invitație la film: Kiruna – o lume complet nouă

Invitație la film: Kiruna – o lume complet nouă

Grădina Muzeului Național al Literaturii Române, din Str. Nicolae Crețulescu 8, găzduiește joi, de la ora 20.00, proiecția de film Kinedok: Kiruna – o lume complet nouă.

Filmul – semnat de regizoarea cehă Greta Stocklassa – a fost premiat în cadrul Thessaloniki International Film Festival, fiind considerat Cel mai bun documentar în lucru, dar și la Sheffield Doc/Fest Award pentru Cel mai bun proiect la Czech Docs, parte a platformei East Doc 2019.​

„Kiruna: o lume complet nouă” | 2019 |  87 de minute
Regie: Greta Stocklassa
Scenariu: Greta Stocklassa
Montaj: Hana Dvořáčková
Coloană sonoră: Pavel Jan

Localizat deasupra cercului polar, orașul minier suedez Kiruna a fost construit pe un mare depozit de minereu de fier și a adus un venit însemnat guvernului suedez. Cu toate acestea, din cauza mineritului, orașul a început să decadă, iar pentru a salva industria, consiliul municipal și compania minieră LKAB au decis să mute orașul și cetățenii lui la 3 km spre est. Astfel, orașul a transformat un posibil dezastru într-o mare oportunitate. Noul oraș Kiruna va fi o societate mai progresivă și mai bună. Se poate însă să proiectezi o lume ideală? În decorul unui oraș în mutare, cetățenii din noul Kiruna se confruntă cu propriile frământări.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Participarea la proiecția de film se face pe bază de rezervare printr-un mesaj la adresa programe@mnlr.ro sau printr-un SMS la numărul 0736.598.451 (Gabriela Toma).

Parteneri media: Radio România Cultural, Agerpres, Zile și Nopți, Observator cultural, Agenția de Carte, Iqool, Contemporanul, Modernism.ro, Radio Trinitas, Ordinea zilei

 Amănunte găsiți AICI.

Foto: MNLR

 

Exit mobile version