30 septembrie 2022
16.7 C
București

Investiții de o sută de milioane de euro în modernizarea rețelelor electrice deținute de E-Distribuție în România

De citit...

Companiile E-Distribuție din România vor investi, pe parcursul acestui an, 483 de milioane de lei (aproximativ 100 de milioane de euro) în modernizarea rețelei electrice din București și din cele zece județe în care își desfășoară activitatea în țară. Valoarea programelor de modernizare din anul 2020 se adaugă investițiilor cumulate de 2,025 miliarde de lei realizate de E-Distribuție Banat, E-Distribuție Dobrogea și E-Distribuție Muntenia în perioada 2015- 2019.

Companiile E-Distribuție investesc, an de an, fonduri importante în modernizarea rețelelor electrice din România. Prioritatea noastră rămâne digitalizarea, pentru a pregăti calea spre tranziția energetică. Programele noastre de modernizare au impact direct asupra capacității rețelei de a furniza energie noilor consumatori și de a îmbunătăți gestionarea întreruperilor neplanificate”, a declarat Gino Celentano, directorul general al companiilor E-Distribuție Banat, E-Distribuție Dobrogea și E-Distribuție Muntenia.

Programele de investiții derulate de E-Distribuție au ca scop modernizarea stațiilor de transformare, prin introducerea lor în sistemul Telecontrol, care permite controlul de la distanță al dispozitivelor de întrerupere și manevră din rețeaua electrică și prin înlocuirea transformatoarelor și a altor echipamente.

Totodată, E-Distribuție investește în înlocuirea liniilor electrice, în supravegherea video a stațiilor și în instalarea de contoare inteligente. Anul acesta, E-Distribuție Muntenia, E-Distribuție Dobrogea și E- Distribuție Banat vor instala peste 170.000 de contoare inteligente, printr-o investiție de peste 56 de milioane de lei.

Autor: Corina Gheorghe
Foto: E-Distribuție
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img