7 decembrie 2023
0.6 C
București

Investiție de 250.000 de euro. Prima clinică de oncologie din România dedicată cancerelor femeii

În urma unei investiții de 250.000 de euro, Donna Medical Center a deschis prima clinică de oncologie din România, dedicată cancerelor femeii ( mamare și genitale).

Comisia de specialitate a clinicii reunește medici oncologi, chirurgi și radioterapeuți experimentați, lideri ȋn domeniile lor de activitate. Centrul are o capacitate maximă de 200 de paciente pentru tratamente de chimioterapie, hormonoterapie și terapii țintite. De la 1 august și până acum, 200 de femei au beneficiat de consultații gratuite, decontate de CASMB, iar 15 dintre acestea urmează tratament oncologic.

Clinicile Donna Medical Center se concentrează pe sănătatea femeii, fiind lideri în diagnosticarea afecțiunilor sânului și ginecologice. Efectuăm imagistică mamară avansată în România și identificăm peste 30 de cazuri noi de cancer mamar și aproximativ 5 cazuri de cancer genital lunar. Deschiderea Centrului de Oncologie Donna Medical Center a venit ca un pas firesc, completând gama noastră de servicii. Ne dorim să devenim clinica de referință pentru pacientele cu cancer mamar sau genital, oferind un plan de tratament clar, informații complete și suport pe întreg parcursul luptei cu boala, de la momentul zero- diagnosticarea corectă, până la vindecare”, spune Vlad Teodorescu, Managing Partner Donna Medical Center.

Investiția totală ȋn Centrul de Oncologie al Donna Medical Center se ridică la peste 250.000 euro, mare parte din sumă fiind alocată echipamentelor medicale vârf-de-gamă, dar și ȋn crearea unei atmosfere calde și prietenoase, menită să atenueze din stresul și anxietatea pacientelor. Centrul dispune de opt fotolii electrice de ultimă generație, care oferă pacientelor cel mai ȋnalt grad de confort ȋn timpul ședințelor de tratament. Centrul Oncologic își propune să pună accent și pe managementul bolii. Acolo unde se impune, pacienta este ghidată către specialiștii chirurgi sau radioterapeuți parteneri, implicați în rezolvarea cazului.

Clinica este coordonată de dr. Dragoș Median, medic primar Oncologie Medicală, cu experiență de peste 15 ani în tratamentul oncologic al cancerelor femeii.

Ȋn Centrul de Oncologie Donna Medical Center, pacientele se pot prezenta în orice stadiu al bolii. Managementul este diferit de la caz la caz, în funcție de patologie, de stadiu, de particularitățile fiecărei persoane. Nu ne rezumăm doar la tratamentul medicamentos, ci stabilim, în cadrul comisiei multidisciplinare, ȋntreg traseul unei paciente. Acesta poate include intervenții și terapii suplimentare, plan de recuperare și monitorizare. Ȋn plus, oferim consultații pentru a doua opinie celor care o solicit”, completează Dragoș Median, medic primar oncologie medicală, Director Medical al Centrului de Oncologie Donna Medical Center.

Clinica de oncologie dedicată femeilor are contract cu CASMB pentru decontarea serviciilor medicale și este ȋn curs de afiliere la Programul Național de Oncologie.

Donna Medical Center, unitate medicală de excelență în diagnosticarea și tratarea cancerului, are două clinici, ȋn București, și colaborează cu peste 70 de medici. Echipa medicală a fost dezvoltată permanent, păstrând principiul supraspecializării: specialiști dedicați unor nișe medicale, astfel ȋncât să se poată supraspecializa și a fi cei mai buni ȋntr-o ramură. Ȋn cei 12 ani de activitate, clinicile Donna au ȋnregistrat peste 100.000 de paciente, care au beneficiat de consultații de specialitate, investigații specializate de imagistică medicală, analize de laborator. Pe 1 august 2023, Donna Medical Center a deschis prima clinică de oncologie din România dedicată cancerelor femeii.

Autor: Sofia Filip
Foto: Donna Medical Center
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei