23 septembrie 2023
19.2 C
București

Investiție chineză în Orăştie. Compania UE Group a deschis o fabrică de mobilă

O nouă investiție chineză a fost inaugurate marți, în România, în municipiul Orăştie, acolo unde compania UE Group a deschis o fabrică de mobilă. Investiția a generat, pentru început, circa 150 de locuri de muncă.

Instituţia Prefectului Hunedoara a anunțat că fabrica UEROM Furniture este parte a UE Group, unul dintre cei mai relevanţi actori globali din domeniul producţiei de scaune.

Grupul UE, un jucător important pe piaţa mondială a fabricării de scaune, şi-a îndeplinit astăzi misiunea de a amplasa o fabrică în zona Balcanilor, în municipiul Orăştie, judeţul Hunedoara. Am luat parte la ceremonia de deschidere a noii fabrici în care, pentru început, aproximativ 150 de persoane din judeţul Hunedoara vor începe să muncească. În viitorul apropiat, viziunea este de a dezvolta producţia la o capacitate mult mai mare. Prin deschiderea fabricii UEROM Furniture, judeţul nostru şi municipiul Orăştie devin o referinţă strategică pentru IKEA – liderul de piaţă care furnizează mobilă de calitate la preţuri avantajoase. Reprezentanţii IKEA au afirmat că în anii următori îşi doresc să maximizeze vânzările în România”, a declarant prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian.

Autor: Ioana Galeș
Foto: Călin Petru Mrian Facebook
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei