4 iulie 2022
36.5 C
București

Învață cum se pregătește socata, un remediu natural împotriva obezității

De citit...

Socata este o băutură cu adevărat miraculoasă pentru organismul nostru. Această băutură naturală are o serie de beneficii pentru sănătate, fiind un remediu natural împotriva obezității. În plus, ajută sistemul nervos și elimină toxinele din organism.

M-am gândit să vă prezint rețeta după care eu pregătesc în fiecare an socată.

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 10-12 flori mari soc (se pot adăuga și mai multe, dacă doriți ca sucul să fie mai concentrat)
  • 1 kg. de zahăr (se poate înlocui cu miere)
  • 4 lămâi mari
  • 6 litri de apa rece
  • un plic drojdie uscata( pentru cei care doresc o băutură acidulată)

Iată cum se pregătește reteța de socată:

Pentru pregătirea socatei aveți nevoie de un borcan de 8 litri sau 2 borcane de 4 litri, neaparat de sticlă. În recipientele respective, puneți cei 6 litri de apă, zahărul ( mierea), florile de soc, lămâile feliate și drojdia. Amestecați foarte bine ingredientele, având grijă ca drojdia să se dizolve complet.

Acoperiți recipientul fără a înfileta capacul și lăsați-l la temperatura camerei 1-2 zile, în funcție de cât de acidulată doriți să fie socata.

Dimineața și seara, amestecați în ea cu o lingură din lemn. La capătul acestei perioada, odată preparatul fermentat, îl puteți strecura și apoi îl puteți depozita în frigider pentru a-l consuma când doriți.

Băutura minune pentru sănătate

Această băutură este o adevărată minune pentru sănătate, fiind una dintre cele mai eficiente băuturi depurative. Consumarea ei favorizează eliminarea toxinelor din țesuturi. În plus, revigorează întregul organism.

Este dovedit științific faptul că terapia cu flori de soc combate peste 50 de boli. Socata este un medicament 100% natural, cu efecte terapeutice importante: detoxifiante, euforizante, emoliente, antiinflamatoare, antiinfecțioase, diuretice și expectorante.

O cură cu această băutură are efecte vizibile asupra sănătății, acționând împotriva răcelilor, a bronșitei și a bolilor de rinichi.

Persoanele care vor să piardă în greutate pot apela la socată, băutura din flori de soc fiind eficientă în combaterea obezității, insuficienței cardiace și a tulburărilor respiratorii.

Atenție, dacă vrem să slăbim ar trebui să înlocuim zahărul cu miere pentru a crește beneficiile socatei în lupta cu obezitatea!

Este un lucru cunoscut faptul că socul este un puternic depurativ care contribuie la eliminarea apei din țesuturi. Prin urmare, o cură de socată este un bun remediu de curățare a tractului gastro- intestinal.

Acum că ați aflat doar câteva dintre beneficiile socatei, e timpul să vă pregătiți propria băutură din flori de soc.

Poftă bună!

Autor: Genny Vasilescu
Foto: Ordinea Zilei