19 august 2022
31.9 C
București

Interes crescut pentru fotovoltaice

De citit...

Axionet IoT, companie locală de servicii și soluții Machine to Machine (M2M), Internet of Things (IoT), electro-mobilitate și producție de energie verde, anunță finalizarea unui proiect amplu pentru grupul ALTEX, care a vizat implementarea de soluții moderne de alimentare cu energie din surse regenerabile.

Astfel, Axionet a instalat în 2021 mai mult de 2.500 de panouri fotovoltaice, cu o putere totală de peste 1MWp, pe trei dintre magazinele inaugurate de ALTEX România.

Drept urmare, peste 60% din consumul de energie al noilor magazine este asigurat de centralele fotovoltaice.

În același interval, au fost instalate în rețeaua națională ALTEX zone pentru stații de încărcare a vehiculelor electrice.

Colaborarea cu ALTEX va continua și în 2022, prin instalarea și punerea în funcțiune de noi centrale fotovoltaice, cu o capacitate totală de peste 5 MWp, precum și a unor zone pentru stații de încărcare a vehiculelor electrice. În plus, Axionet dorește livrarea de servicii similare și către parteneri externi.

Axionet a început în 2021 un proiect de implementare, management și operare a soluțiilor și serviciilor pentru energie verde în rețeaua de magazine ALTEX, pentru clienții interni și externi ai grupului. În doar câteva luni, Axionet a implementat la nivel național soluții de ultimă generație în domeniu.

Soluțiile pentru producția și alimentarea cu energie regenerabilă, completate de digitalizare vor fi cheia afacerilor sustenabile. Împreună cu ALTEX putem accelera dezvoltarea soluțiilor verzi, pentru a oferi servicii integrate companiilor din țară. Vom accelera parteneriatul cu ALTEX prin echiparea mai multor magazine din rețea cu zone de încărcare a vehiculelor electrice și instalarea de centrale fotovoltaice cu o capacitate totală de 5 MWp”, a declarat Gabriel Ioniță, fondator și CEO Axionet IoT.

Axionet a semnat și demarat anul acesta proiecte similare și pentru beneficiari externi. Alte parteneriate sunt în faza de discuții.

Pe fondul evoluției prețurilor energiei din surse clasice și a contextului geopolitic din regiune, observăm un interes crescut din partea multor companii, în special din industria HoReCa sau din zona de producție, pentru dezvoltarea de soluții proprii pentru producerea energiei, similare celor realizate de Axionet anul trecut. Dispunem de toată expertiza, tehnologia și echipele potrivite pentru extinderea activității pe acest segment. Dorim extinderea accentuată a activității pe plan local, ceea ce va duce și la suplimentarea echipelor, în domeniile în care activăm. De asemenea, suntem deschiși unor parteneriate cu companii locale, cu expertiză complementară”, a adăugat Gabriel Ioniță.

Autor: Ioana Andrei
Foto: Axionet IoT
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img