2 decembrie 2023
13.9 C
București

Înființarea Institutului Cultural Român de la Tokyo

Guvernul României a aprobat înfiinţarea Institutului Cultural Român de la Tokyo. Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, a precizat că nu au fost aprobate, în schimb, suplimentări de posturi pentru alte institute culturale româneşti din străinătate.

M-aş referi aici la un act normativ privind înfiinţarea Institutului Cultural Român de la Tokyo, din Japonia, şi anunţată iniţial ca fiind şi o suplimentare de posturi pentru institute culturale româneşti din străinătate. Aş vrea să vă spun că decizia de astăzi, luată în cadrul şedinţei de guvern, a fost doar de a aproba înfiinţarea Institutului Cultural Român de la Tokyo, urmând ca orice alte chestiuni care ţin de alte posturi în alte zone, în care institute culturale româneşti activează, să fie discutate şi aprobate ca atare în viitor. Deci, pentru această zi, Guvernul a aprobat doar înfiinţarea Institutului Cultural Român de la Tokyo”, a explicat Cărbunaru.

Proiectul de hotărâre de guvern aflat pe ordinea de zi viza modificarea şi completarea HG 492/2004 privind organizarea şi funcţionarea institutelor culturale româneşti din străinătate. Mai exact, se propunea: înfiinţarea Institutului Cultural Român de la Tokyo, precum şi suplimentarea numărului de posturi alocate institutelor culturale româneşti din străinătate de la 122 la 133, astfel încât fiecărui institut cultural românesc să îi fie alocat numărul de posturi stabilit potrivit actului normativ de organizare şi funcţionare.

Autor: Victoria Preda
Foto: Pixabay.com
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei