1 iulie 2022
36.3 C
București

Încă 7.880 de posturi noi în MAI

De citit...

Guvernul a emis un act normativ prin care a suplimentat posturile din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne cu 7.880, majoritatea în Poliţie – 5.654.

Sunt posturi necesare pentru a redimensiona structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul General pentru Imigrări, Poliţia Română, Poliţia de Frontieră, Direcţia Generală de Paşapoarte, Jandarmeria Română. (…) Sunt structuri care au nevoie de mai multe posturi. Cei de la Imigrări gestionează valul de refugiaţi care au intrat în România, (…) dar sunt, de asemenea, posturi necesare şi pentru a gestiona situaţiile speciale pe care Poliţia le are în grijă, structuri specializate pentru căutarea persoanelor dispărute sau operaţionalizarea sistemului informatic de monitorizare electronică”, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Această suplimentare nu implică, în acest moment, eforturi bugetare mai mari. „Nu este un anunţ privind angajări pe care să le facă Ministerul de Interne, este un anunţ care vizează organizarea şi configurarea organigramei ministerului, este vorba despre posturi şi nu despre oameni. Nu vorbim despre angajări, 7.880 de angajări, ci de posturi în organigrama acestui minister. E o formă de organizare, nu este un anunţ de angajare”, a menţionat Dan Cărbunaru.

Autor: Ioana Galeș
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole