30 septembrie 2022
19.2 C
București

În ultimele 24 de ore, au fost vaccinate 712 persoane. Au fost înregistrate șase cazuri de reacţii adverse comune și minore

De citit...

Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) informează că marți au fost vaccinate 712 persoane, fiind înregistrate şase cazuri de reacţii adverse, dar acestea sunt comune şi minore.

Datele puse la dispoziţia CNCAV de către Institutul Naţional de Sănătate Publică prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV), care ţine evidenţa vaccinărilor, arată că situaţia vaccinărilor din ziua de 29 decembrie, ora 17.00, este următoarea:

  •  Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore) – 712.
  • Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) – 2.778.
  • Număr de reacţii adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore) – șase reacţii comune şi minore, dintre care: două reacţii de tip local, cu durere la locul injectării; patru reacţii generale: două febrile, două alergice de tip urticarie.
  • Număr de reacţii adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020): șapte reacţii comune şi minore, dintre care: două reacţii locale cu durere la locul injectării; cinci reacţii generale: două febrile, trei alergice de tip urticarie.

Comitetul Naţional precizează că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20,00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.

Autor: Sofia Filip
Foto: Arhiva Ordinea Zilei

 

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img