Home Bucureşti București-Sănătate În Parcul Lumea Copiilor, a fost deschis un centru mobil de vaccinare...

În Parcul Lumea Copiilor, a fost deschis un centru mobil de vaccinare împotriva COVID-19

Copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani se pot vaccina împotriva COVID-19 într-un centru mobil care a fost deschis în Parcul Lumea Copiilor din București.

De asemenea, începând de luni, o unitate mobilă de vaccinare va fi prezentă la toate unităţile şcolare din Sectorul 4, astfel încât să se poate efectua vaccinarea mai rapid.

Prezenţa mea aici are legătură cu îndemnul pe care îl am către toate familiile din Sectorul 4, toate familiile din Bucureşti şi toate familiile din România: să se alături acestui demers al vaccinării, pentru că este singurul drum către normalitate. Indiferent de faptul că există, din păcate, oameni care promovează ştiri false în ceea ce priveşte vaccinarea, rolul nostru, al autorităţilor, rolul nostru ca părinţi este acela de a fi noi înşine un exemplu în această privinţă. (…)Ţinem foarte mult ca această caravană a vaccinării să ajungă la nivelul fiecărui bloc, la nivelul fiecărui om, astfel încât aici, în Sectorul 4, şi în Bucureşti în general, un număr cât mai mare de oameni să se vaccineze”, a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

La rândul său, col. dr. Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a menționat că centrul de vaccinare din Parcul Lumea Copiilor este deschis într-un loc cât se poate de potrivit.

Miercuri a debutat în mod oficial în toată ţara campania de vaccinare a copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani în toate centrele unde este distribuit vaccin de la compania BioNtech Pfizer.

Este important să înţelegem că minorul trebuie să fie însoţit de tutorele legal, de reprezentantul legal sau de unul dintre părinţi. Este importantă acordarea consimţământului informat de către părintele sau tutorele legal. Schema de vaccinare este similară cu a adultului, constând în două doze, care se administrează la interval de 21 de zile. Toate centrele de vaccinare care sunt în momentul de faţă active, pe lângă cabinetele de medicină de familie, pe lângă centre de tip drive-thru şi evenimente de tip maraton de vaccinare, pot să fie accesate de părinţi în vederea vaccinării copiilor. Vaccinarea rămâne calea sigură, eficientă prin care putem să revenim la normalitate. Cred că prin acordarea autorizaţiei de utilizare a acestui tip de vaccin şi la grupa de vârstă 12-15 ani venim cu un beneficiu foarte mare, în mod deosebit pentru copiii care au afecţiuni cronice, care au afecţiuni care îi predispun la un risc crescut de forme grave de îmbolnăvire, şi aici mă refer la afecţiunile neuropsihiatrice, sindromul Down, copiii instituţionalizaţi, de asemenea copii care sunt în evidenţă cu boli cardiovasculare, cu diabet zaharat, cu boli cronice renale, cu obezitate”, a explicat medicul.

Autor: Sofia Filip
Foto: RoVaccinare Facebook
Exit mobile version