7 octombrie 2022
17.2 C
București

În 2022, francezii se așteaptă la revenirea producției de vin

De citit...

Specialiștii Ministerului Agriculturii din Franța estimează că producţia de vin a acestei țări îşi va reveni în 2022, după ce în 2021 a înregistrat pierderi semnificative, fiind afectată de îngheț. Seceta din acest an, deși a compromis mare parte din producția agricolă a Europei, a redus presiunile exercitate de dăunători asupra viilor, iar acest lucru va conduce la un debut mai rapid al recoltării strugurilor.

Primele estimări pentru anul 2022 arată că producţia de vin a Franţei ar urma să înregistreze o creştere cuprinsă între 13% şi 21%, până spre 42,6 – 45,6 milioane hectolitri.

Un hectolitru este echivalent cu 133 de sticle standard de vin. Limita superioară a intervalului prognozat este cu 7% peste media din ultimii cinci ani.

Ministerului Agriculturii de la Paris susține că în anul 2022 majoritatea regiunilor au înregistrat condiţii meteo favorabile comparativ cu cele de  anul trecut, exceptând anumite părţi din regiunea de sud-vest, care au fost afectate de îngheţ şi grindină.

În aceste condiţii, producţia se îndreaptă spre o creştere față de cea obținută anul trecut în toate regiunile viticole, cu excepţia regiunii Charentes. Cu toate acestea, seceta din sol, combinată cu valurile de caniculă ar putea limita majorarea, dacă vor persista până la recoltat”, se precizează în raportul ministerului.

Producţia în regiunea Bordeaux ar urma să scadă sub media din ultimii cinci ani, după ce seceta şi grindina au afectat, în diferite grade, aproximativ 10.000 de hectare, a anunţat Ministerul francez al Agriculturii. În schimb, regiunea Champagne se pregăteşte pentru o recoltă bună, peste media din ultimii cinci ani, graţie ploilor din luna iunie şi limitării pagubelor provocate de dăunători.

Vinul este cel mai important produs agricol al Franţei şi în mod normal Franţa, Spania şi Italia concurează pentru titlul de cel mai mare producător mondial de vin.

Autor: Corina Gheorghe
Foto: Arhiva Ordinea Zilei

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

ElectroPutere Parc a devenit cel mai mare hub de inovație și tehnologie din Oltenia

Forța de muncă bine calificată, infrastructura bună și amplasarea în apropierea Universității din Craiova - cel mai mare centru universitar din sud-vestul României, precum...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img