11 august 2022
19.3 C
București

iBanFirst achiziționează compania londoneză Cornhill

De citit...

Furnizorul global de servicii financiare iBanFirst anunță achiziționarea Cornhill, o companie specializată în servicii de schimb valutar, cu sediul la Londra.

Achiziția are la bază parteneriatul încheiat de iBanFirst, în iunie 2021, cu investitorul Marlin Equity Partners și urmărește realizarea obiectivelor privind accelerarea expansiunii internaționale, dezvoltarea de parteneriate și consolidarea poziției de lider de piață la nivel european.

Achiziția furnizorului de servicii de schimb valutar Cornhill, care este în prezent în așteptarea autorizării din partea autorităților de reglementare competente, va consolida avantajele oferite de iBanFirst IMM-urilor, prin simplificarea transferurilor în lire sterline (în special post Brexit), și va oferi clienților Cornhill acces la platforma de tranzacționare de ultimă generație a iBanFirst. 

„Suntem extrem de impresionați de calitatea serviciilor oferite de Cornhill. Succesul nostru este determinat de parteneriatele construite alături de companii care gândesc la fel ca noi și care au aceleași valori, iar modelul de business al Cornhill se potrivește perfect cu filozofia iBanFirst, concentrată pe cooperarea transfrontalieră și acordarea de servicii de primă clasă clienților. Această achiziție ne susține obiectivul de a deveni lideri globali în domeniul plăților multivalutare pentru IMM-uri. Sosirea noastră în Marea Britanie reprezintă o etapă cheie, care marchează prezența iBanFirst în 10 țări. În viitor, intenționăm să ne continuăm expansiunea în Europa și ne îndreptăm atenția în mod special către Elveția, Scandinavia, dar și către America de Nord”, declară Pierre-Antoine Dusoulier, CEO iBanFirst.

„Suntem mândri și nerăbdători să ne alăturăm iBanFirst. Pandemia a evidențiat importanța digitalizării proceselor de plată și a îmbinării managementului riscului valutar cu know-how-ul tehnologic. După ce am luat în considerare diverse opțiuni, platforma inovatoare și expertiza tehnică oferite de iBanFirst au constituit cea mai bună soluție pentru a răspunde nevoilor clienților noștri și ale pieței britanice, în ansamblu. Datorită iBanFirst, clienții Cornhill vor beneficia de o experiență transfrontalieră îmbunătățită, cu funcții precum Payment Tracker, care le permite clienților să urmărească plățile în același mod în care consumatorii pot urmări coletele”, afirmă Vivek Savani, Director Executiv, Cornhill. 

CITEȘTE ȘI: Grupul Beltrame începe producția de oțel – beton după achiziționarea COS Târgoviște

Odată cu Brexit și având în vedere că perioada de tranziție se apropie de sfârșit, este esențial pentru clienții din Regatul Unit și din UE să se poată baza pe parteneri stabili pe ambele părți ale Canalului Mânecii. Achiziția reprezintă o oportunitate pentru iBanFirst de a-și extinde prezența internațională, precum și licența europeană PSP în Marea Britanie.

CITEȘTE ȘI: Comisia Europeană a avizat pozițiv tranzacția prin care Ford Otosan din Turcia preia Ford România

„Pentru clienții iBanFirst, această achiziție va crea un coridor pentru plăți, care va facilita și accelera tranzacțiile de intrare și ieșire în lire sterline. În România, plățile în lire sterline reprezintă o parte semnificativă din totalul plăților procesate anual, prin urmare, adăugarea conturilor locale din Regatul Unit la platformă ne va permite să oferim în continuare servicii optime clienților noștri”, completează Alin Latu, Country Manager iBanFirst România.

Autor: Ioana Galeș
Foto: iBanFirst

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Sarom Packinging plănuiește investiții de 3,2 milioane euro pentru extinderea business-ului

Sarom Packaging plănuiește investiții de 3,2 milioane euro, în următorii patru ani, pentru extinderea business-ului. Planurile de dezvoltare urmăresc inclusiv deschiderea de noi sucursale....

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img