7 decembrie 2023
0.2 C
București

Huna, veche practică spirituală hawaiană de vindecare și reconciliere

Huna, vechea filozofie hawaiiană, este cunoscută ca fiind una dintre primele învățături ale lumii. Deși veche de peste 35.000 de ani, impactul acestei filozofii asupra înțelegerii moderne a sănătății și spiritualității holistice nu a fost niciodată mai actuală. Această filozofie ne oferă o colecție de practici și credințe derivate din cultura tradițională hawaiiană care promovează echilibrul fizic, emoțional și spiritual.

În filozofia huna există trei aspecte principale – atitudini mentale față de diferite situații, meditație și respirație și vindecare energetică. Prin înțelegerea acestor componente de bază, fiecare dintre noi ne putem reprograma în mod eficient mintea subconștientă pentru a ne bucura de beneficii precum abilități de comunicare și bunăstare îmbunătățite.

Huna provine din insulele Hawaii care înseamnă „Locuiesc în energia supremă a vieții la care am acces cu fiecare respirație, oricând, oriunde.” „Ha” înseamnă respirație, „wai” înseamnă apă, dar este și un cod pentru „Mana” sau energia vieții, iar „i” înseamnă suprem.

Cele mai puternice tehnici din Huna sunt respirația și meditația. Poporul hawaiian știe de zeci de mii de ani că cel mai rapid mod de a ne schimba starea emoțională, de a deveni calmi, echilibrați și centrați constă în schimbarea modului de respirație.

Meditațiile din Huna sunt multiple, cu efecte foarte puternice, care activează diverse părți ale corpului pe lângă părți ale inconștientului. Meditația este una dintre cele mai străvechi modalități cunoscute pentru om pentru transformarea în bine a stării sale mentale, a condiției fizice și a circumstanțelor exterioare, dar și pentru explorarea tărâmului experiențelor transversale. A fost și este folosită de mii și mii de ani de către toate tradițiile spirituale și în toate organizațiile ezoterice din lume. Pentru mulți, interesul de bază în noțiunea de meditație este „a te gândi la”. Dar, în practică, este mai complicat de atât. În sistemul Huna, populația Kahuna folosește ambele metode de meditație – pasivă și activă – într-un procedeu cu 4 pași.

În zilele noastre, Huna a evoluat dintr-o practică spirituală intimă pentru a ajuta oamenii să obțină o perspectivă asupra călătoriilor lor de viață și să facă schimbări pentru auto împuternicire. Practicanții Huna explorează legătura cu natura, subliniind armonia și echilibrul. Huna ne învață că fiecare om își poate folosi puterea interioară pentru a accesa înțelepciunea superioară, luând astfel decizii și acționând cu un scop și o direcție mai mare. Prin trezirea acestei cunoștințe profunde, fiecare dintre noi va (re)găsi o cunoștință superioară și se vă (re)conecta la aceasta, va crește și își va transforma profund experiența de viață.

Huna este o veche practică spirituală hawaiană de vindecare și reconciliere, care se bazează pe principiul că totul în univers – oameni, plante, animale – este conectat printr-o ierarhie de energii ancestrale. Această cale spirituală ne oferă o conexiune profundă cu o înțelepciune superioară, permițându-ne creșterea spirituală și vindecarea. Înțelegând cele trei minți (minte inconștientă/minte subconștientă/minte conștientă) precum și cele patru corpuri (corp fizic/corp emoțional/corp mental/corp spiritual) din învățătura Huna, fiecare dintre noi putem învăța să ne folosim întregul potențial, să trăim în echilibru și să ne ghidăm după principii de viață sănătoase. Înțelegerea emoțiilor, atenția la gânduri, reflectarea asupra conexiunilor dintre corp și minte și conștientizarea mediului din jur sunt câteva idei importante din Huna. În cele din urmă, huna ne învață armonia cu noi înșine și unii cu alții, ajutându-ne să creștem personal și spiritual. Prin practicarea acestui stil de viață, acționăm în concordanță cu cunoștințele din interiorul nostru care ne ghidează pe calea către dezvoltarea personală.”, explică Gina Veveriță, Inițiat în Huna, Master Trainer în NLP, Trainer TLT®, Coaching și Hipnoză.

Autor: Sofia Filip
Foto: Pixabay.com
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei