30 noiembrie 2023
0.2 C
București

Hotelurile Ambasador, Novotel şi Continental Bucureşti Nord din București au fost amendate de ANPC

Autoritatea Națională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a efectuat mai multe constroale în unitățile de cazare. În urma acestei acțiuni, comisarii au amendat cu 95.000 de lei hotelurile bucureştene Ambasador, Novotel şi Continental Bucureşti Nord.

De asemenea, au fost decise măsuri complementare amenzilor, precum oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficienţelor pentru 16 camere de la Hotel Continental Bucureşti Nord (pentru acestea fiind propusă şi închiderea temporară pentru o perioadă de până la 6 luni), 35 camere de la Hotel Ambasador şi două camere de la Hotel Novotel. Totodată, a fost dispusă oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficienţelor pentru trei agregate frigorifice de la Hotel Continental Bucureşti Nord şi Novotel.

Abaterile constatate de echipele de control, în spaţiile destinate alimentaţiei publice, au fost: utilizarea unor grătare şi cuptoare neigienizate corespunzător, utilizarea unor ustensile de bucătărie neprofesionale, cu grad ridicat de uzură, utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate corespunzător, cu grătare cu vopsea exfoliată, urme de rugină, chedere depreciate, cu ventilatoare care prezentau depuneri de praf şi impurităţi, folosirea unor produse alimentare fără eticheta cu elemente de identificare şi caracterizare, precum şi fără data limită de consum, nerespectarea condiţiilor de temperatură pentru păstrarea unor preparate, depozitare în condiţii necorespunzătoare a unor produse alimentare şi folosirea unor materii prime cu etichete greu lizibile.

În ceea ce priveşte neregulile găsite în spaţiile de cazare, comisarii ANPC au constatat folosirea unor camere neigienizate, cu condiţii igienico-santiare precare, cu protecţii de saltea rupte, cu fire de păr, saltele şi pilote pătate, perdele arse, rugină în băi, mochetă pătată, peticită, atât în camera, cât şi pe holuri, depuneri de praf, lipsa plaselor împotriva insectelor, la ferestre şi folosirea în camere a unor mape cu informaţii incomplete pentru turişti.

Acțiunea comisarilor ANPC s-a derulat în intervalul 4-5 iulie și a vizat Union, Continental București Nord, Ambasador și Novotel.

Autor: Filip Denis
Foto: ANPC Facebook
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei