Home Horoscop Horoscop. Caracteristicile persoanelor născute în Zodia Berbecului

Horoscop. Caracteristicile persoanelor născute în Zodia Berbecului

Zodiacul European sau Zodiacul Clasic Occidental, cum mai este cunoscut, împarte anul calendaristic în 12 zodii. Prima dintre ele, Zodia Berbecului, începe odată cu Echinocţiul de Primăvară.

Berbecul este un semn astrologic care este asociat cu constelaţia Berbec. Soarele este în constelaţia Berbec din 21 martie până în 20 aprilie. Opusul Berbecului este Balanţa. A apărut ca simbol pentru prima dată în Egiptul antic. El reprezintă capul zeului Amun, considerat a fi conducătorul tuturor zeilor.

Este plasat sub dominaţia planetei Marte, care este semnul forţei şi coordonează puterile naturale. Semnul zodiacal reprezintă începutul primăverii, renaşterea naturii asociată cu voinţa de renaştere şi forţa necesară pentru aceasta, care este transpusă umanului conferă celor nativi dinamismul, rapiditatea, voinţa şi forţa de caracter prin care se disting de nativi din celelalte zodii.

Cei din zodia Berbec sunt înclinaţi să spună lucrurilor pe nume, chiar dacă asta îi face incomozi şi lipsiţi de tact în relaţiile cu ceilalţi, potrivit www.eastrolog.ro. Datorită inteligenţei şi entuziasmului lor, nativii din această zodie reuşesc să iasă din orice împrejurare cu fruntea sus. Într-o relaţie îşi impun voinţa pentru a fi trataţi ca un adevărat cap de familie.

Cifrele exercită o influenţă determinantă asupra vieţii celor născuţi în zodia Berbecului.
Cifra favorabilă este 7, cifră magică prin excelenţă.
Cifra 17, care aduce nenoroc altor semne, este favorabilă Berbecului.
Culorile potrivite sunt verde şi roşu.
Pietre preţioase caracteristice acestora sunt: ametistul, diamantul, rubinul.
Ziua cea mai favorabilă este marţi.

Este indicat celor născuţi în zodia Berbecului să consume alimente bogate în fier. Aceştia iubesc mâncarea condimentată. Din dieta lor nu trebuie să lipsească salata, spanacul, urzicile, broccoli, măghiranul, menta, etc.

Compatibilitate cu celelalte zodii:
Foarte bună: Leu, Săgetător, Berbec.
Bună: Gemeni, Vărsător.
Dificilă: Balanţa, Scorpion, Fecioară.
Foarte redusă: Balanţa, Capricornul.

Bărbatul născut în această zodie este de obicei sincer şi direct, dornic întotdeauna de libertate în toate privinţele. Nu este deloc genul de bărbat care se teme să fie sincer sau să îşi exprime opiniile. Are o puternică dorinţă de a-i conduce pe ceilalţi şi energia sa pozitivă îi atrage pe cei din jurul său. Berbecul nu este genul de bărbat care să stea şi să analizeze lucrurile prea mult. Au tendinţa de a avea încredere în persoanele pe care le cunosc, în special în cele de sex feminin. Stăpâniţi de emoţii şi pasiuni, nativii din Berbec au deseori aşteptări nerealiste în legătură cu relaţia de cuplu, pentru că percep lucrurile mai mult aşa cum şi le-ar dori decât cum sunt în realitate.

Femeia născută în Zodia Berbec este dotată cu multă sensibilitate şi blândeţe şi se dovedeşte capabilă în tot ceea ce întreprinde. Este spontană, sinceră, deschisă, dar şi inocentă. Are un spirit competitiv remarcabil şi doreşte să conducă. Nativa din Berbec demonstrează creativitate, originalitate şi idealism. Se poate descurca în viaţa cotidiană şi fără ajutorul unui bărbat, dar trăieşte în primul rând pentru iubire. Femeia născută sub semnul lui Marte este plină de iniţiativă, hotărâtă să preia conducerea, chiar şi în dragoste. Poate fi extrem de generoasă şi îşi împarte cu dragă inimă iubirea şi tot ce are. Nativa Berbec trebuie să fie mereu în prim-plan, pentru a străluci şi a-şi exprima potenţialul. Femeile Berbec au un intens simţ al fair-play-ului, este exigentă cu ea însăşi şi cu ceilalţi, e lucidă, eficientă şi plină de îndrăzneală, potrivit site-ului venus.org. Poate să-şi aleagă fără probleme orice profesie. Curajul este calitatea ei evidentă. Această femeie este impulsivă, dar revine uşor la o stare afectuoasă.

Copiii născuţi sub semnul Berbecului sunt poznaşi, adesea tumultuoşi. Ei sunt nerăbdători în orice privinţă, de la mers până la vorbit şi vor face aceste lucruri mult mai devreme decât alţi copii. În ciuda aparentei lor răceli şi insensibilităţi, ei suferă dacă părinţii nu-şi găsesc timp şi pentru ei. Au nevoie de afecţiune şi, dacă nu o cer niciodată, este pentru că se ascund în spatele unei carapace de indiferenţă. Încrederea înnăscută şi abilităţile naturale de a conduce pot călăuzi copilul pe drumul succesului în numeroase domenii. Copiii vor aprecia întotdeauna onestitatea şi spiritul tânăr a celor din jur, potrivit site-ului copilul.ro.

Personalităţi de la noi născute în Zodia Berbecului: Alexandru Dimitrie Xenopol, Mateiu I. Caragiale, Traian Coşovei, Ioan Mihăilescu, Cătălin Naum, Gheorghe Pituţ, Romulus Vulpescu, Cornel Patrichi, Ana Blandiana, Mircea Daneliuc, Irina Spârlea, Silviu Purcărete, Manuela Hărăbor, Cristi Enache (Direcţia 5), Roxana Nemeş, Marius Lăcătuş, Helmuth Duckadam, Monica Iagăr, Paul Niculescu-Mizil, George Copos, Mircea Vintilă, Rodica Mandache, Florin Zamfirescu, Alexandru Papadopol.

Personalităţi de pe mapamond născute în Zodia Berbecului: J.S. Bach, Andrew Lloyd Webber, Elton John, Sarah Jessica Parker, Aretha Franklin, Gloria Steinem, Diana Ross, Mariah Carey, Sarah Vaughan, Eric Clapton, Celine Dion, Vincent Van Gogh, Hans Christian Andersen, José Manuel Durao Barroso, Alec Baldwin, Marlon Brando, Jennie Garth, Jackie Chan, Russell Crowe, Steven Seagal, Omar Sharif, Emma Thompson, Leonardo da Vinci, Charlie Chaplin, Melissa Joan Hart, Kate Hudson, Ryan O’Neal.

Foto:Pixabay.com
Exit mobile version