28 septembrie 2023
26.6 C
București

Heineken România își va închide fabrica din Constanța

Heineken România își va închide fabrica din Constanța. Compania a anunțat că anul viitor, în septembrie, producția din această unitate se va opri complet.

Suntem mândri de tradiţia noastră în fabricarea berii, din Constanţa, însă fabrica a funcţionat mult sub capacitate de câţiva ani. Este necesar să avem cea mai eficientă amprentă de producţie pentru a asigura creşterea şi investiţii suplimentare, pe termen lung”, susțin oficialii producătorului de bere.

Heineken va transfera, în timp, elemente ale capacităţilor de producţie şi ambalare ale fabricii din Constanţa către celelalte fabrici, din Craiova, Miercurea Ciuc şi Ungheni.

Vom continua, de asemenea, să investim semnificativ în cele trei fabrici rămase, pentru a ne susţine ambiţia de creştere şi dezvoltare durabilă, păstrând o prezenţă puternică pe piaţa românească şi în comunităţile în care activăm. Cunoaştem impactul pe care această decizie îl are asupra colegilor noştri din Constanţa, ale căror muncă şi dăruire le respectăm şi le apreciem profund. În acest moment, ne concentrăm să îi sprijinim pe colegii noştri în mod corespunzător pe durata acestei tranziţii”, punctează Heineken.

Compania are un portofoliu de peste 300 de mărci de bere şi cidru internaţionale, regionale şi locale. La nivel mondial, compania este prezentă în peste 70 de ţări şi are 80.000 de angajaţi.

Multinaționala are patru fabrici în România şi peste 1.100 de angajaţi.

Autor: Victoria Preda
Foto: Heineken Facebook

 

 

 

 

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei