Home IT&C Telecom GTS Telecom a semnat un parteneriat cu Ciena pentru majorarea de zece...

GTS Telecom a semnat un parteneriat cu Ciena pentru majorarea de zece ori a capacității de transport date

GTS Telecom, unul dintre principalii furnizori de servicii IT&C din România, membru al grupului Deutsche Telekom AG, a implementat alături de Ciena (NYSE: CIEN) lucrări ample pentru actualizarea rețelei naționale și creșterea capacității de transport date de la 10G la 100G. Lucrările au presupus investiții totale de circa un milion de euro și au adresat și o serie de nevoi viitoare ale partenerilor locali și internaționali, rețeaua optică GTS putând atinge acum și capacități de 200G, 400G sau chiar 800G, în funcție de ritmul în care vor evolua nevoile clienților.

GTS deține si administrează în România o rețea extinsă de fibră optică si data centere, oferind o gamă completă de servicii, de la cele clasice de voce și date, la rețele private virtuale complexe sau medii Cloud administrate. GTS se adresează companiilor locale și globale, furnizorilor de telecomunicații si instituțiilor publice care necesită servicii de infrastructură IT.

Pentru noi a fost esențial să putem oferi clienților acces la un nivel de conectivitate de înaltă performanță în toată țara, iar parteneriatul cu Ciena permite tocmai atingerea acestui obiectiv. Rețeaua GTS permite o extindere și mai mare a capacității, securitate și latență redusă pentru a susține cerințele în creștere de lățime de bandă venite din partea clienților. Faptul că putem opta cu ușurință pentru extinderea capacității de transport în viitorul apropiat, este un element cheie pentru partenerii noștri, permițând predictibilitate și stabilitate în acoperirea cererilor acestora pe termen lung”, a declarat Răzvan Stoica, director general la GTS Telecom.

Autor: Mihai Colț
Foto: GTS Telecom Facebook
Exit mobile version