23 ianuarie 2022
0.1 C
București

Grecia impune vaccinarea obligatorie pentru persoanele peste 60 de ani. Amenzi lunare pentru cei care nu se supun

De citit...

Grecia a găsit o soluție prin care va obliga persoanele peste 60 de ani să se împotriva COVID-19. Persoanele din această categorie de vârstă care refuză imunizarea sunt amendate. Amenzile se vor aplica lunar.

Grecii de peste 60 de ani trebuie să se programeze pentru prima doză de vaccin până pe 16 ianuarie. Vaccinarea acestora este de acum încolo obligatorie”, a anunțat prim -ministrul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, într-o declaraţie în consiliul de miniştri.

Măsura trebuie să fie aprobată şi printr-un vot în parlament.

Mitsotakis a atras atenția că sunt peste 500.000 de greci cu vârsta peste 60 de ani care refuză în continuare să se vaccineze, ajungând deseori la spital şi „îngreunând tratarea altor boli grave”.

Premierul grec a punctat că persoanele care vor refuza în continuare să se vaccineze vor trebui să plătească o amendă lunară de 100 de euro.

Este vorba despre o măsură de protecţie, nu de pedeapsă. Vaccinurile, testele şi distanţarea socială sunt răspunsul, nu lockdown-ul”, a declarat oficialul grec.

Autor: Ioana Andrei
Foto: Kyriakos Mitsotakis Facebook

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Trei tendințe în materie de securitate pentru IMM-uri

Anul 2021 a fost modelat de o redresare economică în urma pandemiei de coronavirus, pe măsură ce oamenii și întreprinderile și-au modificat și ajustat...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img