30 septembrie 2022
16.7 C
București

Giurgiu: Purtarea măștii este obligatorie și în spațiile publice deschise

De citit...

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Giurgiu a stabilit noi restricţii în contextul pandemiei COVID-19, printre care obligativitatea purtării măştilor de protecţie în toate spaţiile publice deschise.

De asemenea, s-a instituit obligativitatea purtării măştii de protecţie pe o rază de 100 de metri în apropierea unităţilor şcolare, la intrarea şi ieşirea elevilor de la cursuri.

Se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise: faleze, pieţe deschise, târguri/oboare, gări, autogări, staţii pentru transportul în comun, parcuri, locuri de joacă, cu excepţia persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense sau condiţii de muncă solicitante şi a copiilor cu vârsta mai mică de 5 ani. Se interzice, în intervalul orar 22.00-6.00, desfăşurarea activităţii cu publicul a operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc, respectiv a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor”, precizează Prefectura Giurgiu, într-un comunicat.

Totodată, membrii CJSU au stabilit că în intervalul orar 6.00-22.00, este permisă activitatea restaurantelor şi a cafenelelor, cu condiţia limitării în interior a numărului de clienţi la 50, respectiv cu asigurarea unei distanţe de minimum doi metri între mese şi participarea a maximum şase persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

În acelaşi interval orar, este permisă activitatea teraselor aflate în aer liber cu asigurarea unei distanţe de minimum doi metri între mese şi participarea a maximum şase persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului Sănătăţii, ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri şi al Preşedintelui.

De asemenea, activitatea Teatrului „Tudor Vianu”, autorităţile au stabilit că instituţia poate organiza spectacole doar dacă asigură un scaun liber între spectatori şi un rând liber între rândurile ocupate de persoane.

Toate instituţiile publice şi private, precum şi operatorii economici care îşi desfăşoară activitatea în municipiul Giurgiu şi comuna Iepureşti au obligaţia analizării modului de desfăşurare a activităţii în vederea organizării programului de lucru în regim de muncă la domiciliu/telemuncă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil, se recomandă decalarea programului de lucru. Organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea unde se desfăşoară activitatea, fără participarea persoanelor/pelerinilor din alte localităţi”, se menţionează în hotărârea CJSU Giurgiu.

Autor: Ioana Andrei
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img