1 iulie 2022
36.3 C
București

Gheorghe Cârciu: Cel puțin opt milioane de români se află în afara graniţelor ţării

De citit...

Secretarul de stat în cadrul Departamentului Românilor de Pretutindeni, Gheorghe Cârciu, a declarat că cel puțin opt milioane de români se află în afara graniţelor ţării. Oficialul susține că statul va identifica soluții pentru ca o parte dintre acesti oameni să se întoarcă în România.

Astăzi, după ultimele date oficiale pe care le avem, numărăm 5,7 milioane de români în afara graniţelor. Este o cifră oficială pe care am obţinut-o de la Ministerul Afacerilor Externe. Cu siguranţă avem cel puţin 8 milioane. Avem 500.000 de români doar în Franţa, mai mult decât declară statul francez astăzi – 106.000 de români, în cifrele oficiale. Avem câteva ţări în Europa unde avem un milion sau mai mult de un milion de români. Avem 150.000 – 200.000 de români în plus, care nu sunt identificaţi sau număraţi”, a menţionat Gheorghe Cârciu.

Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe organizată de Blocul Naţional Sindical (BNS), împreună cu reţeaua Faire Mobilitaet, confederaţia sindicală DGB şi Friedrich Ebert Stiftung.

Autor: Filip Denis
Foto: Gheorghe Cârciu Facebook

 

 

 

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole