30 septembrie 2022
15.2 C
București

Germania ar putea prelungi restricțiile pentru stoparea COVID-19 până în primăvară

De citit...

Peter Altmaier, ministrul german al Economiei, a avertizat, într-un interviu pentru publicația Die Welt, că restricțiile menite să stopeze valul de infectări cu noul coronavirul s-ar putea prelungi până în primăvară.

Avem trei sau patru luni lungi de iarnă în faţa noastră. Multe vor depinde de momentul sosirii vaccinurilor. (…) este posibil ca restricţiile să continue în primele luni ale lui 2021”, precizează oficialul german.

Germania se confruntă în acest moment cu o creștere a numărului îmbolnăvirilor de SARS Cov-2. În aceste condiții, autoritățile au decis, miercuri, să înăsprească măsurile în lupta împotriva COVID-19.

Măsurile propuse urmăresc reducerea şi mai mult a contactelor, până la începutul lui ianuarie, limitând la cinci numărul participanţillor la reuniuni familiale. Excepție vor face sărbătorile de la finalul anului.

Cancelarul Angela Merkel a justificat în faţa deputaţilor această nouă înăsprire evocând un nivel în continuare „prea mare” al infectărilor cu noul coronavirus, în timp ce acestea sunt pe cale „să scadă cu mare viteză în anumite ţări vecine”.

Autor: Ioana Andrei
Foto: Arhiva Ordinea Zilei

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img