Home Life Film Gala Oscarurilor onorifice şi cea a Critics Choice Awards, amânate din cauza...

Gala Oscarurilor onorifice şi cea a Critics Choice Awards, amânate din cauza variantei Omicron

Gala de decernare a Oscarurilor onorifice, ceremonie organizată anual la Los Angeles, va fi amânată din cauza ameninţării noii variante Omicron în California. Anunțul a fost făcut chiar de către organizatori.

Actorii Samuel L. Jackson, Danny Glover, Liv Ullmann şi Elaine May urmau să primească luna viitoare prestigioasele statuete placate cu aur care recompensează întreaga carieră cu prilejul Governors Awards, eveniment care atrage toate marile nume de la Hollywood.

Am luat dificila decizie de a modifica planurile pentru recepţia Governors Awards de pe 15 ianuarie. Având în vedere incertitudinile legate de variantele (coronavirusului, n.red) şi impactul pe care l-ar putea avea asupra comunităţii noastre, credem că este cea mai bună decizie şi cea mai sigură pentru laureaţii şi invitaţii noştri”, a comunicat Academia de arte şi ştiinţe cinematografice, instituţia care decernează Oscarurile.

Academia nu a fixat, încă, o nouă dată de desfăşurare a evenimentului. Anul trecut, ceremonia a fost pur şi simplu anulată din cauza pandemiei de COVID-19, însă seara Oscarurilor s-a desfăşurat aşa cum era prevăzut, în aprilie.

Totodată, Critics Choice Association a anunţat amânarea galei Critics Choice Awards, care ar fi trebuit să aibă loc la începutul lunii ianuarie.

„Depunem eforturi active pentru a găsi o nouă dată în perioada viitorului sezon al premiilor când să desfăşurăm gala noastră anuală cu prezenţă fizică, siguranţa şi sănătatea tuturor fiind prioritatea noastră principală”, a mai spus organizaţia.

Ediţia din 2022 a galei premiilor Oscar nu este pentru moment pusă sub semnul întrebării şi este în continuare preconizată pentru 27 martie.

Primele evenimente din sezonul premiilor cinematografice au debutat anul acesta cu prezenţă fizică, proiecţii, gale şi ceremonii pe covorul roşu.

Multe însă au fost anulate sau amânate în ultimele zile din cauza creşterii numărului de contaminări, aşa cum s-a întâmplat cu ceremonia pe covorul roşu al noului serial din universul Star Wars „The Book of Boba Fett” sau cu gala Festivalului internaţional de film de la Palm Springs. Este probabil ca lista să se lungească în săptămânile care urmează.

California a anunţat miercuri o rată de pozitivare la COVID-19 cea mai scăzută din Statele Unite, 3,3%, şi continuă să „fie în fruntea listei ţărilor în materie de doze de vaccin administrate”, a declarat guvernatorul Gavin Newsom.

Pe teritoriul statului „s-a înregistrat o creştere semnificativă a numărului de cazuri de covid” în decursul ultimelor şapte zile, a avertizat el, iar datele recente sugerează că varianta Omicron a devenit majoritară în cazul acestor noi contaminări.

Recrudescenţa coronavirusului nu a împiedicat cu toate acestea succesul noului film Marvel, „Spider-Man: No Way Home”, care a doborât recordurile de încasări.

Filmul cu super-eroi a obţinut încasări de 260 de milioane de dolari în Statele Unite şi în Canada în primul weekend pe marile ecrane. De la debutul pandemiei, niciun film nu a reuşit să atingă pragul simbolic de 100 de milioane de dolari.

Autor: Isabela Nicolescu
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
Exit mobile version