7 decembrie 2023
0.2 C
București

Gala ONRI „Magia serii în sunet şi lumină”, în fața Palatului Culturii Iaşi

Opera Naţională Română din Iaşi (ONRI) își va întîmpina și anul acesta publiul cu o gală  în aer liber, care va începe vineri de la ora 20.00, în faţa Palatului Culturii Iaşi.

Evenimentul „Magia serii în sunet şi lumină” a devenit deja o tradiție, ajungând la ediția a XII-a. Spectacolul, care va fi coordonat muzical de Vladimir Lungu, va aduce pe scenă soliştii, Corul, Corul de Copii, Baletul şi Orchestra Operei Iaşi.

În cadrul regalului artistic susţinut de îndrăgiţii artişti ieşeni, publicul va putea urmări o selecţie de duete, terţete şi sextete din lucrări lirice faimoase, momente coregrafice renumite şi pagini orchestrale celebre. De asemenea, în cadrul galei va fi şi un spectaculos joc de artificii.

În fiecare din ultimii ani, în luna septembrie, am oferit publicului nostru drag un eveniment de înaltă ţinută artistică, „Magia serii în sunet şi lumină”. Gala, care este unul dintre cele mai importante puncte din calendarul liric românesc, promovează adevărate valori artistice şi are un impact puternic. În fiecare an, spectacolul a fost urmărit de mii de spectatori, din Iaşi, dar şi din Moldova şi din ţară, unii venind special în Capitala Moldovei pentru a petrece o seară magică, alături de artişti deosebiţi. La ediţia din 2023 am pregătit câteva momente speciale, care sunt convins că vor face ca reprezentaţia să rămână în memoria afectivă a publicului. Deşi, prin excelenţă, solistica presupune individualitate, înţelesul profund al spectacolului de operă se relevă prin interacţiunea personajelor. Contrastante sau complementare, tipologiile rolurilor compun o lume a diversităţii caleidoscopice”, subliniază managerul interimar al Operei Naţionale Române din Iaşi, Andrei Fermeşanu.

Opera din Iași va mai organiza, luna aceasta, încă două evenimente. Este vorba despre „Giselle”, de Adolphe Adam – pe 26 septembrie şi „Lucia di Lammermoor”, de Gaetano Donizetti – pe 30 septembrie. Cele două spectacole vor începe la ora 18:30 şi vor avea loc în Sala Mare.

Autor: Bella Steriadis
Foto: ONRI

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei