7 decembrie 2021
3 C
București

Gabriela Firea: În România este nevoie de protecţie pentru toţi cei aflaţi în situaţii de violenţă în familie

De citit...

Gabriela Firea, ministrul Familiei, a declarat că în România este nevoie de protecţie pentru toţi cei aflaţi în situaţii de violenţă în familie.

25 noiembrie este Ziua Internaţională de combatere a Violenţei în Familie. România are nevoie, şi cât mai urgent, de toate instrumentele pentru a ocroti mamele şi copiii, pe toţi cei aflaţi în astfel de situaţii disperate. Statul trebuie să intervină, să acţioneze, nu mai este nici un moment de pierdut. În 2020, Poliţia a înregistrat peste 26.000 cazuri de loviri şi alte violenţe în familie. 72 de femei au fost omorâte. E nevoie de adăposturi, de case protejate, de programe de consiliere, de intervenţii rapide ale Poliţiei, de decizii imediate ale instanţelor. Este nevoie de protecţie pentru toţi cei aflaţi în situaţii de violenţă în familie”, a punctat Firea.

România are nevoie urgent să îşi regăsească umanitatea, solidaritatea, empatia. „Nu, nu este normal să ştii de un caz de violenţă în familie şi să nu intervii. Nu, nu trebuie să stai cu mâinile în sân, să întorci capul, să ignori, că doar e familia lui, face ce vrea. Este momentul să începem să gândim, să simţim şi să acţionăm”, a punctat Firea.

Autor: Sofia Filip
Foto: Gabriela Firea Facebook

 

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img