29 mai 2023
23.5 C
București

Franța renunță la vaccinarea anti-COVID obligatorie a cadrelor medicale

Franța renunță obligaţia de vaccinare împotriva Covid în cazul îngrijitorilor și cadrelor medicale. Măsura a fost impusă în plină criză sanitară. Prin această decizie, Franța se alătură multor altor ţări care au revenit asupra obligaţiei de a se vaccina împotriva Covid, precum Germania, Italia, Statele Unite şi Australia. Alte ţări, precum Suedia, Elveţia, Spania şi Portugalia nu au recurs niciodată la această măsură.

În vigoare de 18 luni, obligaţia de vaccinare împotriva Covid se apropie de final, după ce Înalta Autoritate de Sănătate (HAS) și-a revizuit doctrina.

Schimbarea este justificată de o dinamică epidemică mai favorabilă. „Numărul de cazuri noi a scăzut în mod clar”, în timp ce au apărut „noi variante a căror virulenţă este mai puţin importantă”, a explicat specialistul în boli infecţioase Elisabeth Bouvet. În acest context şi cu „peste 95% din cadrele medicale” care au primit cel puţin două doze de vaccin, obligaţia „nu mai este necesară din punct de vedere ştiinţific şi medical”.

Ministrul Sănătăţii, François Braun, s-a angajat să urmeze rapid această recomandare.

Autor: Filip Denis
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei