28 septembrie 2023
26.6 C
București

Firma mamă a Silicon Valley Bank cere să intre sub protecția falimentului

Firma mamă a Silicon Valley Bank, care în prezent este sub controlul autorităţilor americane, a solicitat să intre sub protecţia falimentului din capitolul 11.

SVB Financial Group, alături de directorul general şi de cel financiar, au fost vizaţi săptămâna aceasta de un proces colectiv în care se pretinde că firma nu a prezentat riscurile pe care viitoarele majorări de dobânzi le au asupra afacerii ei.

SVB Financial Group nu mai este afiliată la Silicon Valley Bank după ce a ajuns sub controlul Fondul de garantare a depozitelor bancare din SUA (FDIC). Colapsul său a fost al doilea mare eşec bancar din istoria SUA după căderea Washington Mutual în 2008, scrie AGERPRES.

Succesorul băncii, Silicon Valley Bridge Bank, este sub jurisdicţia FDIC şi nu este inclusă în documentaţia depuse la instanţa de faliment.

Prăbuşirea Silicon Valley Bank şi a băncii Signature Bank din New York, două zile mai târziu, a reînviat temerile privind o repetare a crizei financiare din 2007-2009.

Pentru a restabili încrederea în sistemul bancar american, Guvernul a decis să protejeze toate depozitele băncilor, chiar şi cele care depăşi limita FDIC de 250.000 dolari pentru un cont individual.

Autor: Ioana Andrei
Foto: Facebook.com

 

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei