30 septembrie 2022
19.2 C
București

Finanțare europeană pentru construirea Muzeului Satului din Petrila

De citit...

Orașul Petrila va avea un muzeu al satului. Construcția face obiectul unei ample investiții dezvoltate cu finanțare europeană.

Pe 7 octombrie, Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, Organism Intermediar pentru POR în Regiunea Vest, și Primăria Petrila, în calitate de beneficiar, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Îmbunătățirea calității vieții populației din Orașul Petrila – Etapa III”.

Investiția are multiple componente: realizarea unui muzeu al satului la Petrila, o unitate de învățământ preșcolar reabilitată, un drum asfaltat și un parc modernizat.

Prima componentă se referă la reabilitarea, modernizarea și dotarea Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuși”, cu structura arondată Grădinița cu Program Normal nr. 2, de pe strada 8 Martie nr. 60. Astfel, sunt prevăzute: consolidarea clădirii, reparații, intervenții la șarpantă, lucrări de termoizolare, înlocuirea tâmplăriei, refacerea instalațiilor electrice, sanitare și termice și dotarea cu mobilier.

O altă componentă a proiectului vizează construirea Muzeului Satului în orașul Petrila. Vor fi realizate 23 de construcții conform principiilor şi metodelor tradiţionale, fără mijloace alimentate electric.

Muzeul va fi pe strada Jieț și va avea o suprafață construită de 954 mp, spații verzi întinse pe 27.218 mp și suprafețe pietonale și carosabile – 5.744 mp.

Prin același proiect va fi modernizat Parcul „Regele Mihai I” – aproximativ 4.000 de metri pătrați de spații verzi, alei noi – 400 mp și foișor – 46,70 mp, mobilier, panouri de afișaj, corpuri de iluminat, coșuri de gunoi etc. De asemenea, este prevăzută asfaltarea străzii Colonie Cimpa-Biraoni.

Proiectul are o valoare totală de 19.034.415,18 lei, din care 18.359.315,58 lei reprezintă finanțare nerambursabilă, prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii. Perioada de implementare este de 39 de luni.

Autor: Mihai Colț
Foto: Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img