30 septembrie 2022
19.2 C
București

Fiecare clasă din Sectorul 4 va avea un kit sanitar special. FOTO

De citit...

Fiecare clasă din Sectorul 4 va avea un kit sanitar special, în care sunt incluse măşti de protecţie pentru elevi şi profesori, săpun, şerveţele dezinfectante, hârtie igienică. 

Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4, a declarat că, în fiecare săptămână, se va realize completarea kit-ului. El a mai menționat că măştile de protecţie sunt personalizate pentru fiecare categorie de vârstă a elevilor, având dimensiuni diferite. De asemenea, fiecare şcoală din Sectorul 4 va avea separatoare din plexiglas.

Vom avea inclusiv nebulizatoare (…) Avem deja achiziţionate, din cele 5.000 de tablete, deja 1.000. Aceste dispozitive suport vor fi folosite doar din dispoziţia Inspectoratului Şcolar Sector 4. Ele vor funcţiona precum cărţile în bibliotecă. Atunci când intrăm în cod roşu sau galben, Inspectoratul Şcolar va direcţiona tabletele copiilor din unitatea respectivă, urmând ca, după ce această situaţie particulară va fi depăşită, ele să fie returnate şi folosite de cei care au nevoie. Putem extinde achiziţia de tablete în situaţia extremă până la 10.000 de tablete”, a explicat Daniel Băluța.

Primarul a subliniat faptul că autoritatea locală are un acord cadru şi la nevoie poate utiliza 200.000 de teste Real Time PCR pentru elevi şi profesori. În plus, el a anunțat că elevii care doresc vor fi vaccinaţi antigripal de cadre medicale specializate. De altfel,  datorită implicării Primăriei Municipiului București, fiecare şcoală din sector şi din Bucureşti va avea un cadru medical în momentul în care copiii vin la şcoală şi se face triajul.

Autor: Mihai Colț
Foto: Primăria Sectorului 4
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img