3 decembrie 2021
8.2 C
București

Facultatea de Drept din cadrul UBB a achiziționat hotelul Opera Plaza din Cluj. Tranzacția de 40 de milioane de lei a fost intermediată de RE/MAX

De citit...

Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai a făcut o achiziție importantă. Instituția de învățământ a cumpărat hotelul Opera Plaza din Cluj. Tranzacția în valoare de 40 de milioane de lei a fost intermediată de consultanții RE/MAX România, agentele implicate în proiect fiind Mihaela Keller, RE/MAX Grup de Lux si Anca Olariu, RE/MAX Concept.

Proprietatea reprezintă una dintre cele mai impozante clădiri aflate în zona istorică a orașului, respectiv primul hotel de cinci stele dat în funcțiune în Cluj-Napoca, cu o suprafață de cca. 8000 mp, care a fost construit pe platforma fostei fabrici „Feleacul”. În urma tranzacției, acesta va fi transformat în noul sediu al Facultății de Drept din cadrul UBB.

Achiziționarea de către Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), din fonduri proprii, a imobilului „Hotel Opera Plaza” ca sediu al Facultății de Drept din UBB a fost aprobată pe 30 iunie 2021, prin Hotărâre a Guvernului României.

La UBB avem un deficit major de spații academice, atât pentru educație, cât și pentru cercetare. Spre exemplu, numai anul trecut (2020) numărul de studenți a crescut față de 2019 cu 6% (cu 11% la master). În acest mandat mi-am propus să corectez acest deficit, pentru a începe apoi și un proces de dezvoltare. Studenții au nevoie de medii moderne de învățare (nu mai pot sta ca pe vremuri, inclusiv a mea, înghesuiți în bănci sau, la cursurile de mare interes, chiar pe jos sau pe hol), iar cercetarea are nevoie de laboratoare în spații moderne și adecvate standardelor de astăzi. După ce acoperim nevoile absolut necesare de spațiu fizic, dezvoltările se vor face în principal în logică digitală, acolo unde acest lucru este adecvat. Pornind de la o analiză de nevoi și de la planurile de facultate am gândit ca rector, împreună cu echipa rectoratului, un proiect investițional pe termen lung. Sigur, mă aștept ca guvernul să ne ajute în acest demers, deoarece până acum ne bazăm mai mult pe resursele proprii decât pe fonduri specifice dedicate acestor nevoi care să vină de la stat; de asemenea, sper în continuarea și sporirea în acest sens și a susținerii autorităților locale, foarte bună până acum, deoarece UBB reprezintă cea mai mare comunitate academică din țară, susținând și dinamizând astfel tot orașul. În acest caz concret, proiectul specific inițiat de Rector și Facultatea de Drept a fost discutat și aprobat de Consiliul de Administrație și de Senatul UBB, iar astăzi a fost aprobat și de Guvernul României. Deși l-am inițiat, nu am vrut să vorbesc public despre acest proiect concret până nu aveam aprobarea guvernului. Acum o avem, astfel că pot spune public că Facultatea de Drept a UBB, una dintre cele mai mari ca număr de studenți, va avea un nou sediu modernizat, iar achiziția acestui spațiu îi va rezolva problemele de infrastructură academică pentru mulți ani de acum încolo!, a punctat rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Cu o tradiție academică de 440 de ani (începută în 1581), UBB are 22 de facultăți, grupate în șase școli academice/de știință, și o comunitate de peste 50.000 de membri, cea mai mare și una dintre cele mai prestigioase din țară, distribuită în 8 județe și 11 orașe.

Negocierile au durat peste șase luni, incluzând perioada de obținere a avizelor de la Ministerul Educației și acordul Guvernului. Tranzacția a fost intermediată în colaborare de două agente de la birouri distincte RE/MAX, fapt ce demonstrează încă o dată importanța cooperării într-o rețea, întrucât toți cei implicați în tranzacție participă activ la buna desfășurare a acesteia. Astfel, fiecare agent are în vedere interesele părții pe care o reprezintă, cumulând cunoștințe specifice și abilități diferite pentru a încheia tranzacția. Intermedierea vânzării Opera Plaza reprezintă, de altfel, cea mai mare tranzacție realizată de RE/MAX România până în prezent, cu o valoare de 40 mil. lei. Totodată, este și cea mai mare tranzacție încheiată în Cluj anul acesta.

Pentru mine a fost o tranzacție de suflet. Eu sunt licențiată la această facultate, la fel și fiul meu, drept pentru care reușita acesta are și o componentă emoțională. Pe lângă faptul că am reușit să intermediem o tranzacție de calibrul acesta, din punctul de vedere al provocărilor profesionale, mă bucur că am putut fi parte la o decizie strategică a instituției care m-a format”, a declarat Mihaela Keller, Sales Associate RE/MAX Grup de Lux.

Intermedierea acestei vânzări reprezintă o mare mândrie pentru mine ca profesionst în real-estate și o bucurie pentru  că am reușit să satisfacem nevoile clienților noștri. Iar faptul că am reușit să închidem cea mai mare tranzacție din istoria RE/MAX România  demonstrează  că experiența, dăruirea și pasiunea creează valoare”, a precizat și Anca Olariu, Sales Associate RE/MAX Concept.

Autor: Victoria Preda
Foto: RE/MAX/Arhiva Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Ce îngrijorări au investitorii din sectorul imobiliar

Încrederea investitorilor imobiliari în performanța sectorului în 2022 este mai puternică decât în urmă cu un an, dar incertitudinea rămâne. Companiile vor să reia proiectele...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img