30 noiembrie 2023
0.2 C
București

Expoziția ASTRA 160 a ajuns la Reșița

Expoziția ASTRA 160, inițiată și organizată de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, poate fi admirată de publicul reșițean, la Muzeul Banatului Montan.

Expoziția cuprinde documente rare sau unicat aflate în colecția Bibliotecii ASTRA Sibiu, de o valoare culturală inestimabilă: carte românească veche, carte străină veche, manuscrise, piese de iconografie, cartografie și ex-libris-uri.

Cele mai multe piese expuse se referă la Enciclopedia Română, lucrare cu întindere amplă, coordonată de Corneliu Diaconovici. Avem șansa să deținem fișele manuscris ale întregii enciclopedii, din care expunem câteva elaborate de Corneliu Diaconovici, și piese ale corespondenței purtate de acesta pentru realizarea volumelor. Expoziția de față cuprinde, totodată, și alte piese valoroase din Colecțiile Speciale ale Bibliotecii ASTRA: manuscrise, carte românească veche, un act de hirotonire a unui preot, exemplar unicat din 1819 semnat de episcopul Transilvaniei, Vasile Moga, o corespondență între Titu Maiorescu și Iosif Vulcan, o poezie semnată de George Coșbuc, dar și lada de călătorie a lui George Barițiu.”, a spus Bogdan Andriescu, Șef Serviciu Cercetare Științifică la Biblioteca ASTRA Sibiu.

Expoziția ASTRA 160, organizată la Muzeul Banatului Montan din Reșița, poate fi vizitată de public până în 30 noiembrie 2023, în intervalul orar 9:00-17:00.

Autor: Filip Denis
Foto: Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei