1 iulie 2022
36.3 C
București

Eveniment de o zi la Muzeul ASTRA

De citit...

Sâmbătă, pe 21 mai, Centrul Cultural Subcarpați în parteneriat cu Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 organizează un eveniment de o zi la Muzeul ASTRA – Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului.

Evenimentul aduce pe agenda publicului sibian și în special a publicului muzeului un showcase de muzică, performance-uri artistice, ateliere de meșteșuguri și sporturi pe apă cu tradiție:

Pe lacul Dumbrava, echipa Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23 organizează Descoperă Rowmania, o competiție de vâslit în canotci. Concurenții sunt invitați (indiferent de vârstă, constituţie sportivă şi experienţă) să participe în echipe de 10+1. Detalii despre înscriere pe www.rowmania.ro și www.facebook.com/RowmaniaPatzaichin.

Tot aici, meșterul marangoz Viorel Gheorghe susține un atelier de construcție de canotci în miniatură, dedicat copiilor și elevilor.

Centrul Cultural Subcarpați prezintă două ateliere dedicate cavalului: atelierul de făurire a cavalului, cu meșterul Adrian Mihaiu, și Tot ce suflă, atelier de cântec la caval, prezentat de Călin Han.

Publicul de toate vârstele este invitat de echipa Centrului Cultural Subcarpați la o șezătoare de broderie și cusut motive tradiționale, cu fire de ață, povești și cântec.

Atelierele vor fi organizate în spațiile puse la dispoziție de Muzeul ASTRA, o comoară culturală a arhitecturii românești cu gospodării tradiționale care redau autentic viața țăranului român.

Începând cu ora 19:00, Centrul Cultural Subcarpați organizează o competiție de tip „battle” (improvizație muzicală) pentru a pune în valoare, printr-o abordare contemporană, specificul muzicienilor și instrumentiștilor tradiționali dornici să își expună măiestria pe scena competiției.

Evenimentul se încheie la apusul soarelui, cu un concert live, prezentat de Subcarpați, pe scena de pe lacul muzeului.

Autor: Filip Denis
Foto: Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23
Articolul precedentTurist la Cetatea Deva
Articolul următorCupa Cetăţii Deva la Taekwon-do
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole