3 decembrie 2021
8.2 C
București

Enel X, desemnat sponsorul principal al Island X Prix

De citit...

Extreme E anunță că următorul său eveniment va fi cunoscut sub numele de Enel X Island X Prix, în urma sprijinului acordat de partenerul său oficial pentru încărcare inteligentă.

Compania italiană Enel X și-a unit forțele cu Extreme E la începutul acestui an, folosind competiția pentru a dezvolta și testa inovații, oferind tehnologie de încărcare, precum și JuicePump 40 Race Edition. Enel X este linia de afaceri inovatoare a Enel și are rădăcini puternice în industria energetică prin operațiuni în domeniile sustenabilitate, digitalizare și inovare.

Alejandro Agag, Fondator si CEO Extreme E, a declarat: „Sunt încântat că Enel X și-a extins parteneriatul pentru a deveni sponsor principal al acestui eveniment. Vorbim despre un brand care susține deja campionatul prin tehnologia sa de încărcare, extrem de importantă, deoarece prezentăm inovații în sportul cu motor electric. A fost logic să selectăm primul nostru eveniment european în țara de origine a Enel X, pentru a sublinia sprijinul acestuia pentru campionat. Ca și brand, Enel X este lider in domeniul tehnologiei de încărcare, care este esențială pentru mediu, pe fondul dezideratului de a reduce emisiile de carbon, din care 30% sunt atribuite transportului rutier”.

Francesco Venturini, CEO  Enel X, a declarat: „În calitate de sponsor principal al Island X Prix, suntem încântați să sprijinim Sardinia cu proiecte de referință, ca dovadă a angajamentului nostru de a aduce contribuții concrete în regiune, căreia Enel X îi acordă o atenție deosebită prin demersurile sale, care vizează încurajarea utilizării energiei electrice. Vom continua să aducem expertiza noastră tehnologică, pentru a ajuta la explorarea întregului potențial al mobilității electrice, un element cheie în misiunea noastră de a combate schimbările climatice și de a accelera tranziția energetică”.

Enel X Island X Prix va avea loc în poligonul militar de la Capo Teulada din Sulcis-Iglesiente, o zonă istorică situată în sud-vestul Sardiniei. În cele două zile ale etapei italiene vor concura nume mari ale sportului cu motor, printre care Sebastien Loeb, Carlos Sainz Snr., frații Hansen ai faimii Rallycross, Catie Munnings, Molly Taylor, Laia Sanz, plus proprietarii echipelor lui Lewis Hamilton, Nico Rosberg și Jenson Button.

Programele Legacy ale campionatului se vor concentra asupra „carbonului albastru și verde”, care este captat și stocat de ecosistemele terestre și vegetale de coastă, în colaborare cu MEDSEA. Aceste programe vizează inclusiv eforturile de recuperare după incendiile forestiere devastatoare din acest an din Sardinia, precum și restaurarea și conservarea speciei Posidonica Oceanică (specie de iarbă de mare).

În plus, oamenii de știință de renume – atât de la nivel local, cât și mondial – vor susține o serie de seminarii care vor evidenția problemele și soluțiile legate de schimbările climatice, dintre care una este decarbonizarea, pe care Enel X o sprijină prin intermediul încărcătoarelor sale pentru vehiculele electrice. Grupul Enel se implică în campionat și prin intermediul organizației non-profit Fundația Enel, care a fost unul dintre partenerii științifici fondatori ai Extreme E, din iulie 2020. 

Pentru a afla mai multe despre Extreme E, vizitati – www.Extreme-E.com

Autor: Ioana Andrei
Foto: Enel

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Ce îngrijorări au investitorii din sectorul imobiliar

Încrederea investitorilor imobiliari în performanța sectorului în 2022 este mai puternică decât în urmă cu un an, dar incertitudinea rămâne. Companiile vor să reia proiectele...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img