30 septembrie 2022
16.7 C
București

Enel va vinde companiei Kellogg o parte din energia electrică generată anual prin proiectul eolian Azure Sky

De citit...

Enel, prin intermediul subsidiarei de energie regenerabilă Enel Green Power din America de Nord, a început construcția proiectului eolian + stocare Azure Sky, primul său proiect hibrid de anvergura, la nivel global, care integrează producerea și stocarea energiei eoliene în aceeași instalație.

Printr-un contract de achiziție virtuală de energie electrică (VPPA) de 100 MW, Enel va vinde companiei Kellogg 360 GWh din energia electrică generată anual prin proiectul eolian Azure Sky, reprezentând 50% din volumul de energie electrică utilizat de fabricile Kellogg din America de Nord. Situat în comitatul Throckmorton, Texas, parcul eolian de 350 MW și bateria cu o capacitate de stocare de 137 MW reprezintă al treilea proiect hibrid al Enel în SUA, unul care integrează o centrală de energie regenerabilă și baterii cu capacitate mare de stocare.

„Fiind primul nostru proiect la scară largă care integrează soluțiile de producție a energiei eoliene cu cele de stocare, precum și cea mai mare instalație hibrid la nivel global, Azure Sky demonstrează angajamentul continuu al Enel de a conduce tranziția energetică spre o rețea electrică 100% regenerabilă.Această tranziție este susținută și accelerată de către clienții comerciali, precum Kellogg Company, care poziționează sustenabilitatea în centrul afacerii lor”, a declarat Salvatore Bernabei, CEO Enel Green Power și șeful liniei de business Global Power Generation a Enel.

Conform VPPA, Kellogg va achiziționa anual aproximativ 360 GWh de energie electrică de la Enel, contribuind la eforturile colective ale celei mai importante companii pe piața mondială a alimentelor pe bază de plante de a utiliza energie electrică din surse regenerabile în proporție de 50% și a-și atinge jumătate din obiectivele sale globale Better Days de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 65%.

Energia electrică achiziționată de Kellogg reprezintă echivalentul energiei necesare pentru a alimenta anual 43.000 de gospodării din America de Nord și este estimat că ajută la evitarea a 250.000 de tone metrice de CO2 anual, echivalent cu cantitatea de carbon reținută de 330.000 de hectare de păduri din SUA în fiecare an, însemnând o suprafață mai mare decât Rocky Mountain National Park.

Kellogg a luat măsuri pentru a reduce amprenta de carbon timp de mai mult de un deceniu. Aceast ultim VPPA demonstrează în continuare investitorilor, părților interesate și consumatorilor noștri că luăm măsuri rapide pentru a răspunde schimbărilor climatice”, a declarat Amy Senter, Kellogg Company Chief Sustainability Officer.

Cele 79 de turbine eoliene din cadrul proiectului Azure Sky urmează să genereze peste 1.300 GWh în fiecare an, care vor fi livrate în rețea și vor încărca bateria amplasată în aceeași instalație. Energia electrică anuală estimată că va fi generată de Azure Sky reprezintă echivalentul evitării a peste 842.000 de tone de emisii de CO2 eliberate în atmosferă în fiecare an. Bateria va putea stoca energia generată de turbinele eoliene, oferind în același timp servicii pentru a spori flexibilitatea rețelei. Cu aproximativ 137 MW, Azure Sky va integra unul dintre cele mai mari sisteme de stocare a energiei în baterii din lume.

Proiectul eolian + stocare Azure Sky este cel mai recent exemplu al angajamentului Enel de a investi în instalații hibrid de stocare a energiei din surse regenerabile în SUA. Enel construiește în prezent o centrală similară, proiectul solar + stocare Azure Sky, cu o capacitate de 284 MW, într-un comitat vecin, și un al treilea proiect hibrid, solar + stocare Lily, cu o capacitate de 181 MW, tot în Texas.

Grupul Enel urmărește îndeaproape evoluția pandemiei COVID-19 și ia măsuri cu prioritate pentru a proteja sănătatea lucrătorilor, angajaților și a comunității în care își desfășoară activitatea. În America de Nord, compania a adoptat reguli stricte de călătorie, a intensificat acțiunile de dezinfecție atât în birouri, cât și pe șantier, și a implementat fluxuri operaționale care permit colegilor să își desfășoare activitatea de acasă și să aplice proceduri sigure de lucru pe teren. Pe șantierul Azure Sky, echipajele implementează practici de lucru sigure și operațiunile au fost structurate pentru a respecta distanțarea socială, precum și alte bune practici. În plus, ca răspuns la pandemia COVID-19 din SUA și Canada, compania a dezvoltat inițiative în valoare de 1.3 milioane de dolari americani pentru a sprijini spitale comunitare, școli și servicii de urgență în Texas.

Enel Green Power America de Nord este un jucător de top din America de Nord, care deține și operează centrale de energie regenerabilă, cu prezență în 15 state americane și o provincie canadiană. Compania operează 60 de centrale cu o capacitate administrată de peste 6,7 GW în energie hidro, eoliană, geotermală și solară.

 

Enel este o companie energetică multinațională și un lider integrat pe piețele globale de electricitate, gaze naturale și energii din surse regenerabile. Enel este cea mai mare de utilități din Europa după EBITDA din activități curente. Grupul Enel activează în peste 30 de țări din lume, având o capacitate totală instalată de peste 88 GW. Enel distribuie electricitate printr-o rețea de peste 2,2 milioane de kilometri, are peste 74 de milioane de clienți casnici și companii în întreaga lume, reprezentând cea mai mare bază de clienți comparativ cu firmele europene din domeniu. Divizia de energii regenerabile Enel Green Power este cel mai mare jucător privat în domeniul energiei regenerabile și operează unități de producție cu o capacitate instalată de peste 49 GW din surse eoliene, solare, geo-termale și hidro în Europa, cele două Americi, Africa, Asia și Oceania.

Autor: Ioana Andrei
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img