30 septembrie 2022
16.7 C
București

Enel semnează cea mai mare facilitate de credit de tip „revolving” asociată obiectivelor de sustenabilitate

De citit...

Enel S.p.A. (“Enel”) și filiala sa olandeză Enel Finance International N.V. (“EFI”) au semnat cea mai mare facilitate de credit de tip ”revolving” asociată obiectivelor de sustenabilitate, în cuantum de 10 miliarde de euro și cu maturitate la cinci ani.

„Noua facilitate de credit contribuie la atingerea obiectivelor noastre de sustenabilitate, diversificându-ne sursele de finanțare. Această nouă facilitate sprijină cadrul nostru privind finanțarea obiectivelor de sustenabilitate, cadru ce încorporează un mix variat de instrumente, precum obligațiuni, împrumuturi și documente comerciale. Această tranzacție de succes reconfirmă aprecierea comunității financiare față de consistența strategiei de sustenabilitate a Grupului Enel și impactul constant pozitiv asupra rezultatelor noastre economice și financiare”, a declarat Alberto De Paoli, CFO al Grupului Enel.

 Facilitatea va fi utilizată pentru a îndeplini nevoile financiare ale Grupului și este corelată cu Indicatorul Cheie de Performanță (“KPI”) privind emisiile directe de gaze cu efect de seră (Scopul 1 – Emisiile de dioxid de carbon provenite din producția de electricitate și căldură), contribuind la realizarea Obiectivului Organizației Națiunilor Unite de Dezvoltare Durabilă (ODD) 13 “Acţiune climatică”. De asemenea, este în conformitate cu “Cadrul de Finanțare a Obiectivelor de Sustenabilitate” al Grupului, Vigeo Eiris oferind un aviz secundar. Ambele au fost actualizate în ianuarie 2021.

Pe baza realizării unei valori a emisiilor directe de gaze cu efect de seră egale sau mai mici cu 148 gCO2eq / kWh, până la 31 decembrie 2023, linia de credit de tip “revolving” prevede un mecanism de creștere / reducere care va avea impact asupra marjei aplicabile retragerilor, precum și asupra comisioanelor de angajament aferente oricărei arii neutilizate din facilitatea de credit.

Tranzacția face parte din strategia financiară a Enel, orientată tot mai mult către finanțarea sustenabilă și aliniată obiectivului de a atinge o pondere a surselor de finanțare durabilă în datoria totală brută a Grupului de 48%, până în 2023, și de peste 70% până în 2030, conform Planului Strategic al Grupului.

Facilitatea înlocuiește linia precedentă de credit de tip “revolving”, de 10 miliarde de euro, semnată de Enel și EFI în decembrie 2017. Costul noii facilități de credit variază în baza ratingului pro tempore al Enel și, în baza ratingului actual, are un spread de 40 puncte de bază peste Euribor (Euribor prezintă un nivel zero); comisionul de angajament este egal cu 35% din marjă. Noua facilitate prezintă un cost global mai mic față de linia de credit anterioară.

Noua linie de credit poate fi utilizată de Enel și / sau EFI, în acest caz cu o garanție din partea Enel în calitate de companie-mamă, și își propune să ofere Grupului un instrument extrem de flexibil pentru gestionarea oricăror nevoi de lichiditate.

Facilitatea este asigurată de 35 de instituții financiare la nivel mondial, inclusiv Mediobanca, care este agent de documentație și facilitate.

Autor: Ioana Andrei
Foto: Enel
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img