3 decembrie 2021
8.2 C
București

Enel desemnat din nou lider în clasamentele revistei Institutional Investor

De citit...

Enel a fost printre companiile europene care au impresionat cel mai mult investitorii în acest an provocator, conform clasamentului revistei Institutional Investor din 2021, denumit „Echipa executivă din Europa”.

Cel de-al șaptesprezecelea sondaj anual al revistei a cerut investitorilor și analiștilor să evalueze directorii din regiune și programele pentru relația cu investitorii.

În domeniul Utilităților, Enel s-a clasat pe primul loc la categoriile CEO, profesionist în relații cu investitorii, precum și practici de mediu, sociale și de guvernanță (ESG). La categoria CFO, Enel s-a clasat pe primul loc în rândul analiștilor în vânzări.

„Nu este de mirare că echipa noastră de conducere este recunoscută de analiști și investitori, întrucât are alături colegi profesioniști, care îmbrățișează misiunea companiei cu pasiune. Reconfirmarea noastră în acest clasament subliniază angajamentul nostru puternic de a crea și comunica un model care privește business-ul și sustenabilitatea drept două concepte inseparabile, înglobate în modelul de afaceri al Enel”, a declarat CEO-ul și directorul general al Enel, Francesco Starace.

Institutional Investor este un publisher B2B internațional de top, care se concentrează pe finanțele internaționale. Publică jurnalism premium, buletine informative și cercetări. De asemenea, organizează conferințe, seminarii și cursuri de formare și este un furnizor de informații electronice de business prin bazele sale de date de pe piața de capital și serviciul de informații pentru piețele emergente.

De mai bine de 30 de ani, Institutional Investor a recunoscut oamenii și companiile din industria serviciilor financiare pentru excelență. În 2020, a combinat sondajele Extel (sondaj tradițional în martie / aprilie) și Institutional Investor Survey Europe (sondaj tradițional în septembrie), într-un sondaj unificat care evaluează directorii în funcție de regiune.

Enel este o companie energetică multinațională și un lider integrat pe piețele globale de electricitate și energie din surse regenerabile, precum și un operator important pe piață retail de gaze.  Enel este cea mai mare companie de utilități din Europa după EBITDA din activități curente și activează în peste 30 de țări din lume, producând energie cu o capacitate instalată de circa 89 GW.  Enel distribuie electricitate printr-o rețea de peste 2,2 milioane de kilometri și, cu cei aproape 75 de milioane de utilizatori finali, este cel mai important operator de rețea la nivel global. Enel Green Power este cel mai mare jucător privat în domeniul energiei regenerabile și operează centrale cu o capacitate instalată de circa 50 GW din surse eoliene, solare, geo-termale și hidro în Europa, America, Africa, Asia și Oceania. Enel X, divizia globală de afaceri a Enel dedicată serviciilor energetice avansate, este lider mondial în servicii de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie, cu o capacitate totală de circa 7,4 GW, gestionată la nivel global; compania a instalat 137 MW de capacitate de stocare și, în sectorul mobilității electrice, 232.000 de puncte de încărcare a vehiculelor electrice pe tot globul.

Autor: Ioana Andrei
Foto: Enel

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Ce îngrijorări au investitorii din sectorul imobiliar

Încrederea investitorilor imobiliari în performanța sectorului în 2022 este mai puternică decât în urmă cu un an, dar incertitudinea rămâne. Companiile vor să reia proiectele...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img