7 decembrie 2021
3 C
București

Elevii care nu se testează vor învăța online

De citit...

Elevii urmează să fie testați pentru a se depista eventualele cazuri de infectări cu SARS CoV 2. În cazul în care părinţii nu doresc să le fie testaţi anti-COVID copiii, aceștia trebuie să știe că respectivii elevi nu vor mai putea învăța în format fizic. Ei vor trece la cursurile online.

Testarea elevilor va fi efectuată de personalul din cabinetele şcolare, la cerere de către DSP-ul din localitate sau într-o clinică agreată de părinte.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că noile teste anti-COVID avute în vedere pentru copii sunt „simple”.

Noi încercăm să oferim toate variantele ca şcoala să meargă în continuare cu prezenţă fizică. Dacă cineva nu vrea să-şi testeze copilul la şcoală, poate să o facă în altă parte, unde are încredere să-l testeze”, a explicat șeful Executivului.

Condiții pentru continuarea învățământului în format fizic

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat hotărârea prin care ministerele Educaţiei şi Sănătăţii sunt abilitate să modifice ordinul comun astfel încât elevii să poată participa fizic la cursuri şi după depăşirea ratei de infectare cu SARS-CoV-2 de 6 la mia de locuitori.

Tot în sarcina celor două ministere revine și stabilirea modalităţilor de adoptare a deciziilor de suspendare a prezenţei fizice la cursuri a antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, în funcţie de cazurile confirmate la nivel de clasă/şcoală.

De asemenea, hotărârea CNSU prevede şi utilizarea testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă pentru elevi, profesori/învăţători, educatori, dar şi majorarea cantităţilor stocurilor de urgenţă medicală cu produse, materiale şi echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat Hotărârea numărul 76 prin care se propune abilitarea ME şi MS pentru modificarea Ordinului comun nr. 5.196/1.756/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, în sensul permiterii participării zilnice, cu prezenţă fizică la cursuri, a tuturor antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, indiferent de rata de incidenţă cumulată”, informează CNSU.

Autor: Mădălina Lazăr
Foto: Arhiva Ordinea Zilei

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img