27 ianuarie 2022
-1 C
București

Efectele BREXITULUI. Ryanair părăsește Bursa de la Londra

De citit...

Operatorul aerian irlandez Ryanair a notificat intenţia de a se delista de la Bursa de la Londra (LSE). Aceasta este prima companie majoră care susține că motivul pentru plecarea sa îl constituie Brexitul.

La începutul lunii noiembrie, compania a precizat că volumul tranzacţiilor nu justifică costurile legate de menţinerea listării la Bursa de la Londra. Confirmarea de acum a delistării reprezintă o lovitură uriașă pentru ambiţiile City of London de principal centru financiar global.

Aşa cum am indicat la prezentarea rezultatelor interimare, şi în urma angajamentului acţionarilor, Ryanair a decis să solicite anularea listării la Londra. Volumul tranzacţiilor de acţiuni la Bursa de la Londra nu justifică costurile”, se arată în comunicatul firmei irlandeze.

Ultima zi de tranzacţionare a acţiunilor Ryanair la LSE va fi în 17 decembrie.

Titlurile Ryanair vor fi în continuare listate la Bursa Euronext Dublin, iar certificatele de depozit american (ADR) sunt listate la Bursa Nasdaq.

În trimestrul trei din 2021, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa a înregistrat un profit de 225 milioane de euro, fiind primul profit trimestrial din perioada octombrie-decembrie 2019 şi până în prezent.

Compania cu sediul la Dublin a avertizat că se aşteaptă la pierderi cuprinse între 100 şi 200 milioane de euro în anul financiar care se va încheia la 31 martie 2022, un nivel mai redus faţă de pierderile de 815 milioane de euro în anul precedent.

În sezonul de iarnă, Ryanair se aşteaptă să transporte 10 milioane de pasageri pe lună şi peste 100 milioane de pasageri în anul financiar care se va încheia la 31 martie 2022.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, desfășoară 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Bucureşti şi Craiova.

Autor: Mihai Colț
Foto: Ryanair

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Knauf Insulation preia fabrica Gecsat S.A din Târnăveni

Knauf Insulation, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața materialelor izolante, parte a Grupului Knauf, anunță semnarea contractului de achiziție a fabricii...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img